fbpx
020 – 280 17 00 EN

Portretten, speeches en een traantje van de juf

16-04-2014

Op zondag 13 april 2014 hebben de derdejaars van IMC Weekendschool Utrecht hun welverdiende diploma ontvangen!
De diploma-uitreiking vond plaats in het prachtige academiegebouw aan het Domplein, hartje Utrecht. En wel in de senaatszaal, waar normaal gesproken alleen promoties worden gehouden en hoogleraren en professoren worden beëdigd. In de zaal hangen dan ook 184 portretten van Utrechtse hoogleraren. (De unieke Utrechtse collectie telt ruim 500 portretten, waarvan er 184 in de Senaatszaal in het Academiegebouw hangen.)
Het was ontzettend mooi om de bewondering op de gezichten van de aanwezigen te zien!

Veel ouders, broertjes, zusjes, andere familieleden, vrienden en vrijwilligers kwamen dit mooie moment met de kinderen delen. Zelfs de Utrechtse wethouder van onderwijs, Jeroen Kreijkamp, was aanwezig. Hij hield een mooie toespraak en reikte persoonlijk de diploma’s uit.
Het bestuur van IMC Weekendschool werd vertegenwoordigd door Rien van Gendt, die in zijn praatje zijn diepe respect voor de leerlingen uitte. En zelfs oud-leerling Sejla Kadric heeft de leerlingen toegesproken en ze verwelkomd bij FFL, het netwerk voor oud-leerlingen.

 

Maar de meest bijzondere speeches waren waarschijnlijk van de juffen. Juf Heike en juf Samira vertelden over elke leerling iets persoonlijks – allemaal leuke dingen natuurlijk! Soms werd het juf Samira iets teveel en raakte ze zelf ontroerd van de speeches. Juf Samira: “Tijdens de praatjes flitsten door mijn hoofd fragmenten van wat ik de afgelopen drie jaar met de leerlingen heb meegemaakt en besefte ik hoeveel ik om de kinderen ben gaan geven. Ik moest ook echt sommige speeches bijna abrupt afkappen, omdat ik merkte dat ik emotioneel werd. Toch wel heel bijzonder hoor, de band die je op de weekendschool met elkaar opbouwt.”

 

Na de diploma-uitreiking werd er nog even gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en speciale tompoezen met een foto van de leerlingen erop. De juffen hebben veel persoonlijke cadeautjes ontvangen, maar ook oprechte dankwoorden van de leerlingen en hun ouders. Nog nooit hebben zij zoveel geknuffeld met de kinderen als afgelopen zondag.

Kortom: het was een mooie , speciale, gezellige, ontroerende en bijzondere dag!