fbpx
020 – 280 17 00 EN

Postcode Loterij keert recordbedrag van 328 miljoen euro uit aan goede doelen

28-01-2016

In 2016 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat heeft de loterij dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig.

Nationale Postcode Loterij en IMC Weekendschool

IMC Weekendschool beneficiënt Nationale Postcode Loterij

Sinds 2008 is ook IMC Weekendschool een vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij. Ook dit jaar ontving de weekendschool op het Goed Geld Gala een cheque van € 500.00,- De envelop met daarin de cheque werd ter plekke geopend door twee medewerkers van de weekendschool en een alumnus, die zelf ook een verslag schreef van de avond.

De officiële foto met Imme rog (Managing Director). Fotocredits Roy Beusker Fotografie

De officiële foto met Imme rog (Managing Director). Fotocredits Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij ambassadeur George Clooney over Not On Our Watch

Nationale Postcode Loterij ambassadeur George Clooney over Not On Our Watch

Groepsfoto alle beneficiënten Nationale Postcode Loterij Goed Geld Gala 2016

Groepsfoto alle beneficiënten Nationale Postcode Loterij Goed Geld Gala 2016

George Clooney & Not On Our Watch

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde George Clooney op het podium over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen.

George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

Not On Our Watch ontvangt voor een periode van drie jaar een schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij per jaar. Daarmee zal de organisatie netwerken blootleggen en ontmantelen die de gewapende conflicten in Afrika financieren en in stand houden.

Andere projecten en begunstigden

Behalve Not On Our Watch krijgen ook nieuwe beneficiënten LINDA.foundation, Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, Wakker Dier en Girls Not Brides vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Daarnaast ontvangen 19 bestaande vaste begunstigden een extra donatie voor een bijzonder project, ontvangen War Child en Amref Flying Doctors & PharmAccess een grote bijdrage uit het Droomfonds, en mochten elf organisaties een eenmalige schenking ontvangen.

Videomateriaal Goed Geld Gala

Het Goed Geld Gala werd ook gefilmd: de integrale uitzending, een compilatie, de speech van Boudewijn Poelmann (directievoorzitter Nationale Postcode Loterijen) het interview met George Clooney.