fbpx
020 – 280 17 00 EN

Programma IMC Basis met een knal van start op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer

03-02-2022

‘Draag je een uniform?’ ‘Moet je vaak reizen voor je werk?’ ‘Zie je veel dieren?’ Afgelopen vrijdag vlogen de vragen je om de oren op de Cees Wilkeshuisschool in Deventer bij de opening van het programma IMC Basis. Met inmiddels een vierde locatie zijn de programma’s van Stichting IMC Weekendschool goed vertegenwoordigd in Deventer.

De feestelijke opening van het onderwijsprogramma ging met een hoop kabaal gepaard. Zo ontstak wethouder Thomas Walder met een knal het confettikanon en bliezen meer dan vijftig kinderen op hun toeters mee. Na een beroepenspeeddate waarbij de leerlingen een politieagent, kleuterjuf, journalist, manager, bestuurder én de wethouder het hemd van het lijf vroegen, vierden de kinderen een corona-proof feestje op het schoolplein met bubbels en donuts.


Horizon verbreden

De komende jaren gaan de leerlingen van de groepen 7 en 8 kennis maken met de meest uiteenlopende beroepen en leren ze hun eigen vaardigheden en kwaliteiten kennen. Directeur Martin Langeslag is enthousiast: “IMC Basis verbreedt de horizon van de kinderen en helpt ze daar een stip op te zetten. In navolging op de enthousiaste en succesvolle verhalen en ervaringen van collega directeuren van KC Rivierenwijk en De Flint willen ook wij onze leerlingen graag in de gelegenheid stellen de wereld van dichterbij te zien”.

Uniek programma

Het programma van Stichting IMC Weekendschool is uniek: de leerlingen leren niet alleen door over beroepen te horen, ze leren door het werk zelf te ervaren. Elke week krijgen ze les van bevlogen gastdocenten met de meest uiteenlopende beroepen. Van journalist tot boomhutbouwer, van advocaat tot kraamhulp. Alle beroepstakken komen voorbij in de inspirerende gastlessen waarin de leerlingen vooral zelf aan de slag gaan.

Lichtjes gaan aan

Tijdens de les van een echte politieagent horen de kinderen niet alleen over zijn handboeien en de sirene op de auto, maar gaan ze zelf een (fictief) plaats delict onderzoeken, ondervragen ze getuigen en mogen ze zelfs een arrestatie verrichten. Coördinator Wendy Bil: “Je ziet echt lichtjes aangaan bij kinderen en dat is fantastisch. Als die ogen gaan fonkelen, weet ik weer dat wij het verschil maken. En die lichtjes blijven vervolgens ook aan, ze gaan niet meer uit.”

Het programma IMC Basis wordt volledig mogelijk gemaakt door sponsoren en ook de gastdocenten werken vanuit maatschappelijke betrokkenheid mee. Wilt u zelf het verschil maken en een gastles geven over uw beroep? IMC Basis verwelkomt u graag op een van de locaties in Deventer!