fbpx
020 – 280 17 00 EN

Randstad Groep Nederland verwelkomt (oud) alumniraadsleden

03-06-2016

Randstad Groep Nederland faciliteerde op 2 juni de zomerborrel voor (oud)alumniraadsleden van IMC Weekendschool: een goed moment om bij te praten en na te denken over de toekomst!


Vanaf vijf uur in de middag druppelen de (oud) raadsleden binnen op het kantoor van Randstad in Diemen. Veel kreten van blijdschap en herkenning: “Lang niet gezien! Hoe is het met je?” of  ” Wat ontzettend leuk om jou eindelijk weer eens te zien!”. Naast de (oud) leden van de alumiraad zijn ook directieleden Heleen Terwijn en Marion Weijman van de partij, naast Ilja Beudel en Valéry Oude Groen van IMC Alumni.

Randstad zomerborrel IMC Weekendschool-1

Hoewel de zomer op deze druilerige dag nog ver te zoeken is, is dat in de sfeer niet te merken. Vol overgave zijn mensen met elkaar in gesprek. Soms is het lang geleden dat mensen dat voor het laast live met elkaar deden. Vandaag is er gelukkig volop gelegeheid om goed met elkaar bij te praten onder het genot van wat hapjes en een drankje.

Onder leiding van gastheer Erik van der Liet (Specialist Arbeidsmarktbeleid en MVO) laten de gasten zich meevoeren in de nieuwste trends op de arbeidsmarkt. Waar kijken werkgevers naar bij de werving en selectie van medewerkers? Met welke opleidingsachtergronden maak je nu en in de toekomst geode kans op een baan? Wat gaat er nog veradenren op het gebied van werk? En wat kun je doen om jezelf zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren op de arbeidsmarkt?

De trendpresentatie van Erik sluit duidelijk goed aan bij de vraagstukken die de alumni van de weekendschool hebben. “Wat is nu eigenlijk slim om wel en niet op mjin C.V. te zetten? Ik laat toch vaak veel weg om het kort te houden”, geeft alumniraadslid Sumala Heinze aan. Erik vraagt haar wat zij allemaal doet en heeft gedaan voor IMC Weekendschool. Dat is heel veel, zo blijkt wel. Van het begeleiden van een zomerweek, tot het volgen van trainingen en natuurlijk haar niet aflatende inzet als lid van de alumniraad. ” Dat moet dus zeker in je C.V. hoor, het zegt veel over je ondernemendheid en je vermogen om samen te werken met anderen” tipt Erik haar. Iedereen is overtuigd van het belang van een goed LinkedIn profiel, zeker na wat Erik daarover vertelt: ” Zorg echt dat dit profiel goed aansluit bij je C.V. want er wordt echt naar gekeken!”.

De (oud) raadsleden zien graag een vervolg op deze bijeenkomst in de vorm van workshops of masterclasses over deze belangrijke thema’s. Daar gaan we dus aan werken. We’ll keep you posted!

Meer weten? Kijk dan ook vast hier: https://www.randstad.nl/werknemers/carriere-en-testen