fbpx
020 – 280 17 00 EN

Recht, het leukste vak tot nu toe!?

13-10-2014

Jaar 2 had afgelopen zondag een fantastische dag bij het kantongerecht in Nijmegen!

Dit jaar mochten we voor het eerst ook gebruik maken van de nieuwe multimedia zaal zodat we in twee zalen tegelijkertijd aan de slag konden. Dat was hard nodig want we waren met 35 leerlingen op bezoek, een flinke groep leerlingen dus! In de ochtend hebben leerlingen twee rechtszaken voorbereid: eentje over Tom die een politie agent beledigd had en eentje over Mo die op een gestolen fiets door de stad fietste. Begeleid door 13 rechters, advocaten en officieren van justitie hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun zaak. Sommigen hebben de lunchpauze zelfs overgeslagen om met “hun” advocaat de laatste puntjes op de i te zetten.

In de middag waren alle ouders, opa’s en oma’s en vrienden welkom en hebben zij hun kinderen aan de slag gezien, allen in prachtige toga’s! Tijdens de zitting waren er zelfs een bode en twee professionals vanuit de beveiliging van de rechtbank aanwezig.

De afgelopen vier weken hebben de leerlingen enorm veel geleerd van alle gastdocenten en dit was tijdens de zitting goed te zien. De leerlingen voelden de verdachten flink aan de tand en maakten het elkaar moeilijk. Het was heel bijzonder om zo goed het resultaat van de afgelopen vier lessen te zien. Verschillende leerlingen verzuchtten na afloop: Ja, recht is écht het leukste vak tot nu toe!!!