fbpx
020 – 280 17 00 EN

Recht in Den Haag

07-11-2014

7 november 2014
Het bezoek aan advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn is populair op IMC Weekendschool Den Haag. Als start van het vak Recht leren de leerlingen hier op locatie de fijne kneepjes van  het vak van de advocaten. Nieuwe leerlingen verheugen zich, door de enthousiaste verhalen van  oudere leerlingen, altijd enorm op deze indrukwekkende les. Aan het eind van de dag bepleiten zij in toga, vaak vol furore, de zaak van hun cliënt. Lees hieronder meer over de les van afgelopen zondag.


IMC Weekendschool RechtKennismaking
De les start met een introductie. De 34 leerlingen zitten rond de enorme vergadertafel en luisteren aandachtig naar advocaat Ruben van Arkel. Kort maar krachtig vertelt hij wat recht nu eigenlijk is. Ook stelt hij de kinderen veel vragen, er blijkt al aardig wat kennis aanwezig te zijn.

 

 

 

IMC Weekendschool Recht Zaak voorbereiden
 Daarna gaan de leerlingen als echte advocaten aan het werk. In kleine groepen en onder  begeleiding van een advocaat bereiden ze zich voor op een zaak. De casussen zijn actueel en  spreken de kinderen aan: ‘Zwarte piet bij het Sinterklaasfeest’, ‘De uitspraken van Wilders over  Marokkanen’, ‘Hond met Ebola’. Er wordt gediscussieerd en serieus gewerkt. ‘Wie van het groepje  gaat er straks in de ‘rechtszaal’ pleiten?’ ‘Hoe open je eigenlijk je betoog?’ In korte tijd wordt er veel  geleerd.

 

 

In de rechtszaal
Met de hele groep verzamelen we in de mooie ‘rechtszaal’ van Pels Rijcken. De jonge advocaten trekken hun toga aan en hebben hun cliënten naast zich zitten. De rechter opent de zaak en het pleiten kan beginnen. Het is verrassend hoe de leerlingen daar staan. Zeker introverte leerlingen die niet altijd iets durven zeggen staan nu luid en duidelijk hun betoog te houden. Zou het de toga zijn of is het de goede voorbereiding? Hoe dan ook, het is een mooie ervaring juist ook voor deze leerlingen.

IMC Weekendschool RechtIMC Weekendschool Recht     

Alle casussen worden bepleit en er worden uitspraken gedaan. Er wordt ook veel gelachen,  bijvoorbeeld wanneer Ibrahim vol overtuiging voor zijn cliënt Wilders pleit voor een kortere celstraf. Vol van alles nemen de leerlingen afscheid van de tien advocaten. De verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Een mooie start van het vak recht. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn bedankt!

 

Wilt u meer weten over de vestiging Den Haag kijk dan op de lokale website.