fbpx
020 – 280 17 00 EN

Recht met een zachte g

15-01-2014

Op zondag 12 januari begon, na een fijne kerstvakantie, de weekendschool weer!

De eerstejaars mochten op excursie naar Oracle en de derdejaars hadden een leuke klassendag. De tweedejaars leerlingen hadden Recht en maakten kennis met hun nieuwe juf. Ze kwamen erachter dat Juf Janneke in Nijmegen woont, bang is voor enge films en praat met een zachte g.
Daarna gingen de leerlingen verder met het vak Recht en konden ze voor de laatste keer oefenen voor het bezoek aan de rechtbank over twee weken. Ook konden ze nog snel hun laatste vragen stellen aan de gastdocenten. Want mag je eigenlijk een beetje liegen als advocaat? Kun je echt gevangenisstraf krijgen voor het stelen van een blikje cola? En hoe heette het pleidooi van een officier ook alweer?

Op al deze vragen weten de leerlingen inmiddels het antwoord en ze zijn dan ook helemaal klaar om als echte advocaten, rechters en officieren van justitie een rechtzaak na te spelen.

Op zondag 26 januari zijn ouders, broertjes/zusjes en andere belangstellenden dan ook van harte welkom om te komen kijken in de rechtbank van Utrecht!