fbpx
020 – 280 17 00 EN

Recht zegeviert op IMC Weekendschool

12-02-2013

De rechtbank van Utrecht ging op zondag 10 februari speciaal voor de tweedejaars van IMC Weekendschool Utrecht open. De leerlingen hielden daar een eigen rechtszaak als afsluiting van het vak Recht. De drie zondagen hiervoor bereidden zij zich onder leiding van professionals voor op deze zitting.

De dag van de zitting was bijzonder voor iedereen die er was, maar met name voor de leerlingen. Zij schitterden als advocaat, officier van justitie of rechter, met toga en al. Ze hebben met zijn allen hard gestreden voor het recht. De officieren hielden overtuigende requisitoirs, waarin ze goed uitlegden waarom de verdachten schuldig waren en wat voor straf zij daarom eisten. Maar de advocaten protesteerden hevig en verdedigden hun clienten met hart en ziel. De rechters leidden de zitting uitstekend en na alles gehoord te hebben, trokken ze zich terug om te raadkameren. Ze hebben goed nagedacht over alle argumenten en hun vonnis bepaald. Resultaat? Twee verdachten werden vrijgesproken en twee verdachten kregen een taakstraf. En zo heeft het recht gezegevierd.

Behalve advocaten, officieren van justitie en rechters, juffen en gastdocenten, waren er zondag ook vier verdachten, een getuige, beveiliging en heel veel ouders (publiek) aanwezig. Het was een zeer geslaagde dag met veel tevreden en blije gezichten.
De juffen en gastdocenten zijn heel trots op alle leerlingen! Ook de mensen van de rechtbank waren erg onder de indruk. Dit hebben zij via twitter aan de wereld laten weten en zien: dat zie je hier