fbpx
020 – 280 17 00 EN

291 miljoen euro voor goede doelen van Postcode Loterij

14-02-2013

14 februari 2013
Ruim negentig goede doelen schitterden gisteren op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. In Het Concertgebouw in Amsterdam maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend dat zij dankzij haar 2,5 miljoen deelnemers dit jaar een recordbedrag van 291 miljoen euro kan schenken aan de goede doelen. De helft van ieder lot doneert de Postcode Loterij aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Eregast Bill Clinton was aanwezig namens zijn Clinton Foundation die sinds 2005 steun van de Postcode Loterij ontvangt.

Femke Halsema vroeg Bill Clinton naar de definitie van leiderschap, de grootste uitdagingen van dit moment, duurzaamheid en de rol van maatschappelijke organisaties voor de samenleving. Bill Clinton sprak de aanwezigen in de zaal toe: “Elke Nederlander die meespeelt met de Postcode Loterij is daardoor eigenlijk zelf een goededoelenorganisatie, omdat je bijdraagt aan het verbeteren van het leven van anderen. Jullie kunnen trots zijn op dit bijzondere systeem van de loterij”.

IMC Weekendschool ontvangt uit de opbrengst 2012 weer een bedrag van 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Ook vier vorige jaren heeft IMC Weekendschool een bijdrage van € 500.000 van de Nationale Postcode Loterij ontvangen.  Nationale Postcode Loterij en alle deelnemers: Hartelijk bedankt!

Wilt u ook mee spelen met de Postcode Loterij? U steunt dan ons werk én dat van organisaties zoals het Skanfonds, Oranje Fonds en Plan Nederland. Uw geld is dus goed besteed en u maakt elke maand kans op kleine en grote prijzen. Interesse? Kijk op de website van de Nationale Postcode Loterij.

     

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie