fbpx
020 – 280 17 00 EN

Respect op het voetbalveld en in de maatschappij

02-04-2013

Respect is binnen de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Willem II een centraal thema, waarbinnen projecten voor en met fans en in het kader van de preventieve aanpak (wijk & school) ten aanzien van veiligheid worden ondergebracht (Veiligheidskit). Door te Scoren met Respect gebruikt Willem II sport als middel om elkaar te begrijpen, rekening met elkaar te houden en om verschillen te accepteren en overbruggen. Willem II staat voor respect voor jezelf, voor je lichaam, voor anderen, voor regels, voor fair-play en de strijd tegen elk ander onethisch en/of discriminerend gedrag.

De afgelopen vier zondagen heeft IMC Weekendschool een samenwerking gehad met Willem II. De leerlingen van IMC Weekendschool zijn met voetbalspelers van Willem II ( Aurélien Joachim &  Gaby Jallo), een wijkagent en een buurtsportmedewerker het debat aangegaan over respect op het voetbalveld. Aan de hand van actualiteiten en stellingen, moest iedereen kleur bekennen en zijn/haar mening geven over het onderwerp.

Na deze les mochten we een wedstrijd van Willem II-VVV Venlo bijwonen. Behalve de wedstrijd bekijken, gingen we ook observeren hoe het zit met respect in het voetbalstadion. Gelukkig was het een zeer respectvolle wedstrijd. Misschien ook een tikkeltje saai, omdat er heel lang niet gescoord werd, maar de ervaring om een keer in een voetbalstadion te zitten en een wedstrijd te beleven was al zeer bijzonder. Gelukkig werd er in de 89e minuut nog gescoord… door Willem II. Iedereen in het stadion sprong op en ging uit zijn dak. Wat een blijdschap bij iedereen. En ook weer een hele ervaring voor ons om mee te maken.

De laatste lessen hebben we besteed aan het uitwerken van de observatie-opdracht, deze met elkaar te bespreken en te presenteren. Edo Peterse van Willem II beloonde de inzet van de leerlingen met een certificaat van deelname aan het project. De 3e jaarsleerlingen hebben de laatste dag nog een rondleiding gekregen van Dré, die al jaren rondleidingen geeft bij Willem II en zeer betrokken is. Zo ook vandaag bij onze groep. Hij kon erg goed inspelen op de doelgroep en vertelde interessante en leuke weetjes over de voetbalclub en het stadion.

Willem II, bedankt voor de samenwerking!