fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ricciotti Orkest trotseert zomerhitte met swingend zomerconcert

13-08-2018

Geheel in stijl, want onder tropische omstandigheden, nam het Ricciotti Orkest ons mee op een muzikale reis door Cuba met hun optreden voor de leerlingen van IMC on Tour.

Terwijl de thermometer op 7 augsutus opnieuw recordwaarden aantikten verzamelden een grote groep toehoorders zich in de schaduw van het openluchttheater Cabrio in Soest om te genieten van ‘Ricciottiando en Cuba’, oftewel Cubaanse muziek en cultuur, vertolkt door het Ricciotti Ensemble.

Ricciotti is een jeugdig orkest (met overwegend conservatoriumstudenten) dat concerten verzorgd op plaatsen waar andere orkesten niet (snel) komen: van winkelcentra en scholen tot gevangenissen en AZC’s. Ook verzorgde het orkest de afgelopen tijd meerdere concerten voor leerlingen van IMC on Tour, het lesprogramma van de weekendschool voor nieuwkomerskinderen.

Ook nu weer maakten het orkest onder leiding van dirigent Leonard Evers het optreden tot een interactief muzikaal feest voor de ongeveer 70 leerlingen van IMC on Tour. Vooraf was er een workshop en de gehele middag was er ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met instrumenten -of zelfs het dirigentenstokje.

De zeer geslaagde middag vormde voor het orkest de aftrap van een Nederlandse tournee. In november reist Ricciotti -als eerste Nederlandse symfonieorkest ooit – naar Cuba, waar eveneens een serie concerten gepland staat.

Lees hier ook het verslag van het concert in NRC-Handelsblad.