fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen in de spotlight tijdens bezoek Conservatorium van Amsterdam

18-03-2015

 

 

Bij het vak Muziek & Dans maken de leerlingen kennis met Dans en Muziek als beroep.  Ze leren zichzelf te uiten middels dans- en muziek en leren de uitingen van anderen waarderen.

De eerste lessen van dit vak werden verzorgd door het Conservatorium van Amsterdam. Wat moet je doen om professional muzikant te worden? Gastdocent Arend en Dominique vertelde onze leerlingen dat zij zeven uur per dag moeten oefenen. Door een interactieve presentatie met kleine muziekfragmenten en een live-optreden maakten de leelingen kennis met het Conservatorium en de verschillende muziekstijlen.

Op zondag 15 maart brachten de leerlingen een bijzonder bezoek aan het Conservatorium. Jong talent Ike van Bergen nam de leerlingen mee in zijn wereld van Jazz. Een prachtig pianospel en een luid applaus van de leerlingen.

In de middag kwam er een hoop geroffel uit de zaal van het Conservatorium. Een djembé workshop door Arend en Dominique: ‘Als muzikant is het belangrijk om samen te werken en te luisteren en als je op het podium staat, eis je de aandacht, presenteer jezelf!’  En dat deden de leerlingen na een uur te hebben geoefend gaven zij een spetterend optreden voor hun ouders, broertjes en zusjes.

Bedankt Lili, Arend en Dominique voor twee geweldige lessen in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Op naar deel twee: Dans!