fbq('track', 'Lead’);

Rotterdam Delfshaven is op zoek naar vrijwilligers

15-09-2019

IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven is op zoek naar vaste vrijwilligers die enkele zondagen per jaar de leerlingen willen begeleiden tijdens allerlei activiteiten.

Onze leerlingen komen allemaal uit Delfshaven en zijn erg gemotiveerd om te leren over de wereld. Daarom gaan ze vanaf groep 7 tot en met de brugklas een extra dag in de week naar school. Niet om te leren rekenen en schrijven, maar om te leren van enthousiaste professionals die de leerlingen hun beroep laten beleven. Op zondag spelen ze een rechtszaak na in de rechtbank, krijgen ze les van brandweermannen in de kazerne, leren ze debatteren met politici, presenteren ze het journaal en maken ze kunstwerken met echte kunstenaars. Ze krijgen lessen in Journalistiek, Sterrenkunde, Geneeskunde, Recht, Psychologie, Film en nog veel meer. Op deze manier leren deze kinderen hun talenten ontdekken, krijgen ze meer zelfvertrouwen en ontmoeten ze mensen uit verschillende hoeken  van de samenleving.

Wij zoeken vrijwilligers die de leerlingen willen begeleiden tijdens een excursie, bij bijzondere opdrachten en het werken in kleine groepen. Leservaring is niet vereist, maar enthousiasme wel!

Lijkt het je leuk om kinderen uit verschillende culturen te leren kennen door ze tijdens les te begeleiden?

Ben je geïnteresseerd en  beschikbaar  op zondagen van 10.15 uur -15.30 uur?

Neem dan contact op met  Dorien Kuintjes van vestiging Rotterdam Delfshaven.

E-mail: dorien.kuijntjes@weekendschool.nl of  tel.: 06-11002606