fbpx
020 – 280 17 00 EN

Rotterdamse Jay wint schrijfwedstrijd

05-07-2010

4 juli 2010
Gisteravond vond de razend spannende prijsuitreiking van de eerste editie van De Nieuwe Pen plaats, een schrijfwedstrijd geïnitieerd door literair tijdschrift LAVA, georganiseerd samen met IMC Weekendschool voor oud-leerlingen. De jury was zeer onder de indruk van het niveau van de inzendingen.
Ook de schrijfcoaches waren vol lof over de inzet, de discipline en het doorzettingsvermogen van de deelnemers. Wat hen opviel was dat veel verhalen eigentijdse urban- vertellingen zijn, en dat er veel ouders, geesten en geweld in voorkomen.

Jay Adhodja (15) uit Rotterdam heeft gewonnen met het verhaal De kracht van het vuur. Met een glunderend gezicht nam hij de laptop (gesponsord door IMC) in ontvangst. Als een echte professional bedankte hij zijn coach voor alle hulp en benadrukte hij dat alle acht deelnemende oud-leerlingen heel hard hebben gewerkt. ‘Ik had het echt niet verwacht, maar ben nu wel superblij!’ Zijn verhaal wordt gepubliceerd in het literair tijdschrift LAVA.

Samantha Paesch (22) uit Zuidoost kwam met haar verhaal Het zand op de tweede plaats en op de derde plaats is Merugia Vrede (14) geëindigd met haar verhaal Ik kijk naar mezelf. Ook deze verhalen verschijnen in LAVA. Nachenthaly Francisco (15, Tilburg) met haar verhaal Opgesloten in een piramide van glas en Mirjam Yusufi (15, Utrecht) met Kiran ontvingen van de jury een aparte aanbeveling en aanmoediging om hun schrijftalent verder te ontwikkelen.

‘Zo hard als hij rennen kon, probeerde hij de metro te halen. Als twee teleurgestelde kaken die hun prooi misgelopen waren, schoven de metrodeuren sissend tegen elkaar aan.’ (openingszinnen van De Kracht van het vuur door Jay Adhodja) Lees het hele verhaal.

‘Ik probeer te begrijpen waarom ik hier lig. Maar de letters in mijn hoofd zweven, ze vormen als losse onderdelen een linie voor mijn antwoord. Waar ik lig is het koud en vochtig, om mij heen blaast de wind.’ (openingszinnen van Het Zand van Samantha Paesch) Lees het hele verhaal.

‘He hallo, ik heet Amanda. Amanda Berenhout om precies te zijn, maar weet je, dat boeit eigenlijk niet. Het boeit ook niet hoe oud ik ben, waar ik woon, wie mijn ouders zijn, wie mijn tweelingzus is, op welke school ik zit enz. Weet je waarom? Omdat ik eigenlijk Amanda Berenhout niet ben.’ (openingszinnen van Ik kijk naar mezelf van Merugia Vrede) Lees het hele verhaal.

Voor meer informatie over De Nieuwe Pen, ga naar www.denieuwepen.nl.