fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ruim 400 eerstejaars beginnen aan 3-jarig curriculum

09-11-2020

Eerstejaars leerlingen van Tilburg zijn er klaar voor!

Na een succesvolle uitnodigingsronde op basisscholen door heel Nederland beginnen deze maand ruim 400 leerlingen aan hun eerste jaar op de tien vestigingen van ons programma IMC Weekendschool. De komende drie jaar zullen zij wekelijks op zondag ons weekendschoolonderwijs volgen. De animo om een plaats in het programma te bemachtigen was groot of zoals een jaarcoördinator het zei, ‘ik had wel met 65 leerlingen kunnen starten’. Het feit dat meer leerlingen zich aanmeldden dan geplaatst konden worden bewijst de groeiende behoefte voor aanvullend onderwijs en het vergroten van kansengelijkheid

Rotterdam Delfshaven in de startblokken voor schooljaar ’20-’21

Hartverwarmend was de wijze waarop de honderden basisscholen zich inspanden hun leerlingen binnen de mogelijkheden van de covid-maatregelen een kans te geven met ons kennis te maken. In Rotterdam Zuid heerst tevredenheid over de resultaten. ‘Dit is de eerste keer dat Rotterdam Zuid zoveel animo heeft. Scholen reageerden goed en werkten met ons samen. Docenten stimuleerden de leerlingen om bij ons op gesprek te gaan.’ Op veel scholen bleek het mogelijk om live een presentatie te geven. Daar waar dit lastig was, konden de scholen op basis van een presentatie zelf het verhaal brengen.

Ook in Utrecht zijn ze er klaar voor!

Bijkomend voordeel

De motivatiegesprekken die normaal gesproken op school plaatsvinden, zijn op sommige plaatsen ook online gehouden. Ook hiervoor gold dat door de aanvullende digitale aanmeldingsmogelijkheid direct contact kon worden gelegd om zo’n gesprek online in te plannen. Bijkomend voordeel: met veel ouders is direct vanaf het begin een goed contact gelegd. In Tilburg waar de ouderbijeenkomst centraal georganiseerd kon worden, meldde de jaarcoördinator: ‘We hebben ondanks de covid maatregelen een bijzonder succesvolle en leuke live ouderbijeenkomst gehad. In een hele grote zaal konden we de helft van de groep in twee keer verwelkomen. Zowel de kinderen als de ouders zijn super enthousiast naar huis gegaan. Heel fijn om dit eerste contact ook met de ouders te hebben gehad!’

Enthousiaste leerlingen

Ook in Amsterdam Noord en Groningen is men tevreden. ’Er starten 44 leerlingen in Amsterdam Noord. Wij waren op alle scholen welkom en houden er een wachtlijst op na. Zoveel enthousiaste leerlingen! Verder is er meer contact met ouders, kortom: geslaagde periode en veel zin om te beginnen!’ Ook in Groningen starten 44 eerstejaars. De jaarcoördinator Groningen: ‘Er waren ruim 30 online aanmeldingen nog voor de klas gekozen werd. Er waren dit jaar enorm veel geïnteresseerden. Dus ook kinderen moeten teleurstellen. Er waren twee of drie kinderen die na het uitkiezen toch niet konden en die plekken heb ik kunnen geven aan hele blije andere kinderen.’ Stichting IMC Weekendschool biedt naast deze eerstejaars via de programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis en IMC on Tour wekelijks in totaal ruim 3.000 leerlingen aanvullend en motivatiegericht onderwijs.

Ons programma IMC Weekendschool heeft vestigingen in Rotterdam Zuid en Delfshaven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Den Haag. Amsterdam Noord, West en Zuidoost. Hieronder een presentatie van alle eerstejaars klassen op onze 10 vestigingen (wordt nog aangevuld)

20201103_123731
Foto_lichting16_compleet
Groepsfoto smiley
foto noord klas
WhatsApp Image 2020-11-30 at 16.49.25
previous arrow
next arrow