fbpx
020 – 280 17 00 EN

Safae (11) en Sabri (12) zijn voor 1 dag advocaat!

11-08-2015

Safae (11) en Sabri (12) gaan iedere zondag vrijwillig naar school! Deze zondag volgen ze het vak Recht bij de Rechtbank van Amsterdam.

Safae vindt de weekendschool leerzamer dan gewoon buiten spelen. Sabri wil later bij de marechaussee en vindt de Weekendschool leuk en leerzaam. De jongeren mogen vandaag een arrestantenbusje en een politiecel van binnen bekijken. Daarna volgt een rechtszaak en verdedigen Safae en Sabri verdachte Ronnie. De jonge advocaten doen allemaal hun toga aan. Safae lacht: “Ik voel me een echte advocaat!” Een spannende rechtszaak volgt en de rechter doet uitspraak.

IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam-Zuidoost als aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10 tot 14 jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Inmiddels zijn er in heel Nederland tien vestigingen. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met de wereld van cultuur en wetenschap. Drie jaar lang gaan ze iedere zondag naar school en krijgen ze onder meer les in Recht, Filosofie, Geneeskunde, Journalistiek, Wiskunde, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst. Professionals geven de jongeren les en dragen daarbij hun liefde voor het vak over.

Deze is film is gemaakt door Geertje Algera voor KRO-NCRV.