fbpx
020 – 280 17 00 EN

Safari in eigen stad

17-07-2014

De laatste lesdag van dit schooljaar hebben wij afgesloten met een nieuw idee: ‘safari in eigen stad’

Onze leerlingen brachten in kleine groepjes een bezoek aan gastdocenten en begeleiders. Deze mensen komen normaal gesproken naar de Weekendschool toe, maar nu kwamen de leerlingen bij hen thuis. Zo waren ze bijvoorbeeld bij Bert Dekker, striptekenaar en woonachtig in een statig pand in het Regentessekwartier. Een ander groepje leerlingen ging naar Scheveningen waar ze Juf Julia bezochten, die daar in een visserhuisje woont. Weer een nader groepje bezocht vrijwilligster Lilian, die in Bouwlust/Vrederust woont in een mooi appartement.

De leerlingen vonden het boeiend om in al die verschillende huizen en wijken te komen. Er werd veel gekletst, bijvoorbeeld over waar de leerlingen wonen en wat ze van hun wijk vinden. De gastdocenten vertelden op hun beurt wat ze leuk vinden aan hun wijk en waar zij geboren zijn. Er werden gesprekken gevoerd over het beroep van de gastdocent en er ontstonden spontane gesprekken over religie (het was immers Ramadan).

Het waren mooie, intieme ontmoetingen waarbij er veel werd uitgewisseld en blikken werden verruimd.

Een zeer geslaagde dag!

safari in eigen stad

Op bezoek bij gastdocent Marlies Sneller in het statenkwartierPannenkoeken eten bij vrijwilliger LilianOp bezoek bij gastdocent Marlies Sneller in het statenkwartier