fbpx
020 – 280 17 00 EN

Schatzoeken naar afval met TrashUre Hunt

04-06-2019

Tijdens de derde les van het vak Duurzaamheid gingen leerlingen uit het eerste jaar op jacht naar afval. Samen met de TrashUre Hunters vertrokken de leerlingen in een treintje richting het Zuiderpark. Hier werden ze onderdeel van een spel, waarin zij zoveel mogelijk afval moesten verzamelen om in een volgend level te komen. Het was een warme, maar vooral een inspirerende dag.

“Wij zijn piraten, wij zijn schatzoekers, wij zijn dierenredders en daarom zijn wij helden”, klonk het in het treintje op de weg naar het Zuiderpark. De leerlingen kozen zelf deze locatie uit. Aangekomen op onze spellocatie werd er uitgelegd hoe de leerlingen zoveel mogelijk punten konden verdienen met het verzamelen van afval, zodat ze naar een volgend level konden komen. Het verzamelen van sigarettenfilters leverde al gauw 200 punten op, maar natuurlijk leverde al het afval dat door de leerlingen werd verzameld punten op. Alle leerlingen deden fanatiek mee en hadden na een klein uur al twee grote vuilniszakken vol met afval.

Met het verzamelen van het afval hebben de leerlingen niet alleen heel veel punten verdiend, maar hebben ze ook veel dierenlevens gered, want alles wat op straat aan afval blijft liggen is gevaarlijk voor de dieren, zoals plastic zakjes, blikjes drinken en sigarettenfilters. Door het afval te verzamelen hebben de leerlingen ervoor gezorgd dat het niet meer rondzwerft in de omgeving. Het was een hele inspirerende en motiverende lesdag, waarmee we hopelijk weer anderen mee inspireren.