fbpx
020 – 280 17 00 EN

School is uit, weekend is in en de toekomst staat open

19-04-2016

Zondag 17 april 2016 heeft alweer de elfde lichting van IMC Weekendschool Amsterdam West de eindstreep gehaald. Na 81 leszondagen konden 28 leerlingen hun welverdiende diploma’s in ontvangst nemen.

Maar voordat het zover was kwamen er eerst nog een aantal bijzondere sprekers aan bod, aangekondigd door een trotse juf Maartje en meester Thijs.

Wethouder Fenna Ulichki van stadsdeel Amsterdam West was onder de indruk van de prestatie van deze jongeren. “Jullie hebben in deze drie jaar heel veel nieuwe mensen leren kennen en daarin het positieve bij elkaar naar boven gehaald. Dat jullie hier zitten, betekent al dat jullie een voorbeeld voor anderen zijn.”

Het officiële moment is dan eindelijk aangebroken. In groepjes worden de leerlingen naar voren gehaald. Daar worden zij door meester Thijs of juf Maartje één voor één toegesproken, waarna zij dan echt hun handtekening mogen zetten onder hun officiële IMC Weekendschool diploma. Fenna Ulichki maakt het met haar handtekening en overhandiging helemaal officieel.

Hierna feliciteerde Marion Weijman, directeur van IMC Weekendschool de leerlingen persoonlijk en nodigde ze hen uit om actief betrokken te blijven bij de weekendschool. “Ik hoop jullie graag weer terug te zien op één van de mooie alumni activiteiten die wij organiseren.” Oud-leerling Omerfaruk Susurlu haakte hier op aan en gaf de leerlingen in een persoonlijk verhaal mee om door te blijven zetten en niet op te geven.

Er volgt muziek, handen worden geschut, felicitaties vliegen over en weer, leerlingen stralen en ouders zijn beretrots.

Drie jaar lang hebben deze leerlingen op zondag met veel verschillende vakgebieden en gastdocenten kennisgemaakt. De leerlingen hebben veel ontdekt, ontmoet en ondernomen. Dankzij de hulp van onze partners en vrijwilligers in Amsterdam West gaan dit schooljaar weer heel veel gemotiveerde jongeren vol vertrouwen hun toekomst tegemoet.