fbpx
020 – 280 17 00 EN

Schrijvers doneren opbrengst boek ‘De onderwijstrip’ aan IMC Weekendschool

17-07-2015

Om andere nieuwkomers in het onderwijs op weg te helpen, bundelden deelnemers van het traineeprogramma Eerst de Klas hun ervaringen in het boek ‘De onderwijstrip’. Boordevol tips voor de beginnend docent. De opbrengst gaat naar IMC Weekendschool.

Tijdens het tweejarig traineeprogramma Eerst de Klas worden jonge academici opgeleid tot eerstegraads docent en ontwikkelen tegelijkertijd in samenwerking met het bedrijfsleven hun leiderschapsvaardigheden. Het kan behoorlijk pittig zijn om voor een klas te staan, merkten de deelnemers aan het traineeprogramma Eerst De Klas toen zij twee jaar geleden zelf begonnen met lesgeven. Het lesgeven bleek een behoorlijke uitdaging en de trainees wilden graag iets blijvends doen met hun ervaringen. Van daaruit ontstond het idee voor ‘De onderwijstrip’.

Op initiatief van Tim Haarlemmer, tevens trainee en medeauteur van het boek, besloten de schrijvers de opbrengst van het boek aan een goed doel te schenken. Tim vertelt: “We kozen uit een aantal doelen en voor de weekendschool gingen alle vingers omhoog. Ook wel logisch. De combinatie van lesgeven en met een been in de maatschappij staan zoals op de weekendschool, past heel goed bij ons.”

Het boek werd onlangs gepresenteerd op de onderwijsconferentie Edutopia, waar circa 200 schoolleiders en docenten bijeen kwamen. Als tipje van de sluier geeft Tim vast zijn belangrijkste tip aan beginnend docenten: “Blijf streven naar de verandering waarvoor je het onderwijs in ging, realiseer je idealen vanuit je eigen klaslokaal en laat je door niets en niemand ontmoedigen.”

De Onderwijstrip is binnenkort te koop via bol.com.

150629 IMC Weekendschool Onderwijstrip (1) 150629 IMC Weekendschool Onderwijstrip (2)