fbpx
020 – 280 17 00 EN

Spannend bezoek IMC Weekendschool aan Nederlands Forensisch Instituut

07-01-2015

7 januari 2015

Leerlingen IMC Weekendschool Den Haag brachten eind 2014 een spannend bezoek aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Op het NFI onderzochten 36 leerlingen een plaats delict, stelden DNA veilig en vergaapten zich aan een tafel vol met botten en schedels bij de forensisch antropoloog. Veel van hen verheugden zich al weken op deze excursie en dat bleek niet onterecht.

“Hoe weet je of je nu of je te maken hebt met een mannen of een vrouwen schedel?”

Het antwoord: bij een mannenschedel is het voorhoofd schuiner dan bij een vrouwenschedel. Maar om zeker te weten om wat voor schedel het gaat of van wie het DNA is, moet er fink onderzoek worden gedaan!

De fysisch antropoloog had een mooi verhaal over hoe hij zonder opleiding, maar door zijn passie te volgen toch bij het NFI terecht is gekomen. Met veel vingers omhoog en open mond namen de leerlingen alle informatie in zich op.

Heel veel dank aan de medewerkers/gastdocenten van het NFI die op hun vrije zondag onze leerlingen een prachtige dag hebben bezorgd: Mayonne van Wijk, Misha Manise, Karin Roeterdink, Jan Blok en Rebecca Hutasoit.

www.imcweekendschooldenhaag.nl

www.nederlandsforensischinstituut.nl