fbpx
020 – 280 17 00 EN

Spannende rekenworkshop Delta Lloyd Foundation

29-10-2015

29 oktober – Spannende rekenworkshop Delta Lloyd Foundation

Delta Lloyd heeft een spel ontwikkeld dat basisschoolleerlingen op een speelse wijze kennis bijbrengt over geld en verzekeringen. De pilot bij IMC Weekendschool was een groot succes.

Delta Lloyd Reken je Rijk IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost

Op zondag 11 oktober verzorgde het Young Talent Network van Delta Lloyd een gastles voor leerlingen van IMC Weekendschool Zuidoost. De leerlingen uit groep 8 streden onderling met elkaar in het spel Reken je Rijk, een interactieve workshop over geldzaken, verzekeringen en rekenen. Het team dat aan het einde van de dag het meeste (fictieve) geld in zijn spaarpot had, won de felbegeerde eerste plek.

Nek-aan-nekrace

‘Meester, kan je in deze les echt geld verdienen, dan wil ik graag meedoen!’ was een van de reacties vanuit de klas. In teams losten de leerlingen ingewikkelde sommen op. Het spel eindigde met een nek-aan-nekrace tussen de uiterst geconcentreerde teams. Uiteindelijk ging alle leerlingen met iets leuks naar huis. ‘Verzekeringen uitleggen in Jip-en-Janneketaal was wel een uitdaging,’ vertelt Loura van YTN. ‘Maar het was voor ons én de leerlingen een geslaagde dag.’