fbpx
020 – 280 17 00 EN

Speciale fotoserie van de week: IMC on Tour bezorgt Thuis-Werk- Boeken

10-04-2020

Het is een actueel vraagstuk in deze corona-tijd: hoe zorg je dat kinderen die thuis geen laptop of tablet tot hun beschikking hebben toegang krijgen tot onderwijs? Het programma IMC on Tour dat aanvullend onderwijs biedt aan nieuwkomerskinderen ontwikkelde een Thuis-Werk-Boek voor de leerlingen van haar tien locaties in het land. Maar dan moet je die nog wel bij de kinderen krijgen.

Dus wat doe je dan als coördinator van de klas? Je krijgt het hele pakket thuis bezorgd, maakt er een persoonlijke kaart bij, stopt er ook nog papier, schrijf- en tekenspullen bij, gooit alles in de fietstas en in tassen aan je stuur en gaat de deuren langs! Heb je ook nog even, op 1,5 meter afstand natuurlijk, contact met de leerlingen. Stichting IMC Weekendschool is niet uniek. Voor allen die met creativiteit en gedrevenheid zich inzetten om kinderen in deze tijd onderwijs te geven een fotoserie van de week over het huis-aan-huis bezorgen van onze Thuis-Werk-Boeken.

Noot: Binnenkort krijgen diverse kinderen van ons programma IMC on Tour, dankzij de hulp van enkele zeer gulle partners, ook nog de beschikking over een laptop.