Stageplek: student Accountancy of Bedrijfseconomie

03-10-2018

Zoek je een interessante stageplek bij een dynamische organisatie?

Context

Op IMC Weekendschool maken jongeren gedurende drie jaar kennis met een breed scala aan disciplines, beroepen en algemene vaardigheden. Het curriculum omvat vakken als Journalistiek, Recht, Filosofie, Geneeskunde, Theater, Ondernemen, Film, Sterrenkunde en Beeldende Kunst. Alle vakken worden gegeven door bevlogen professionals (vrijwilligers). Op deze manier krijgen de jongeren een breed beeld van de wereld, werken zij aan belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, en komen zij bovendien in contact met mensen die zij in hun dagelijks leven niet snel tegen zouden komen. Ook voor de gastdocenten en begeleiders blijken dit waardevolle ontmoetingen te zijn, die de sociale cohesie versterken.

De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Concreet wordt in het programma gewerkt aan drie doelstellingen:

•           Toekomstperspectieven verbreden

•           Zelfvertrouwen vergroten

•           Versterken van verbondenheid met de Nederlandse samenleving

Na de weekendschool willen we onze leerlingen blijven inspireren. Dit doen we met ons alumninetwerk, IMC Alumni. Dit netwerk biedt alumni aanvullende activiteiten om gemotiveerde keuzes te maken in school, stage en werk.

Meer informatie: www.imcweekendschool.nl.

Per direct hebben wij een stageplek voor een student Accountancy of Bedrijfseconomie.

Het gaat om een onderzoek naar de mogelijkheid om de salarisadministratie van korte dienstverbanden uit te besteden aan een payroller;

• wat zijn de voor en nadelen voor de werkgever/werknemer;
  • hoe gaan we om met medewerkers die een vast aantal dagen over een gedeelte van het jaar werken;
  • hoe vaak mogen contacten verlengd worden;
  • wat is het effect op de salarissen;
  • welke kosten brengt dit met zich mee.

Daarnaast wordt ondersteuning verwacht bij de reguliere werkzaamheden:

• Debiteuren administratie
  • Crediteuren administratie
  • Bankboek bijhouden
  • Aansluiten grootboekrekeningen
  • Onderhoud sponsorbestand in de Grant module van ons ERP systeem (Workday);
  • Assisteren bij werkzaamheden ten behoeve van de planning en control cyclus
  • Assisteren bij de samenstelling van de jaarrekening

Locatie:

Je werkt vanuit ons kantoor in het World Trade Center te Amsterdam.

Functievereisten:

• HBO
  • Analytisch
  • Accuraat en leergierig
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Uitstekende schriftelijke vaardigheden
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een kei met Microsoft office
  • Verantwoordelijkheidsgevoel

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer door je motivatie en CV te sturen aan sollicitatie@weekendschool.nl, t.a.v. Henriët Helsloot. Reageren kan tot en met 21 oktober 2018.