fbpx
020 – 280 17 00 EN

Sterren kijken bij de Sterrenwacht

04-02-2013

Op zondag 3 februari gingen de eerstejaars leerlingen voor de derde maal op excursie, maar wel voor de eerste keer met de stadsbus! Altijd weer een spannende belevenis…
Voor de leerlingen natuurlijk, maar zeker ook voor de juffen, stagiairs en begeleiders. En ook voor de mensen die nietsvermoedend op zondag in de bus zaten en plotseling een groep van 42 leerlingen de bus in zagen komen. Gelukkig ging het heel erg goed. Ik ben trots op hoe netjes en gezellig de leerlingen zich hebben gedragen!

De excursie ging naar Sonnenborgh, de sterrenwacht van Utrecht. De leerlingen konden daar ‘in het echt’ kennismaken met alles wat ze de eerste twee lessen Sterrenkunde op school hadden geleerd. In groepjes deden de kinderen vier workshops: kraters maken en UV licht, kijken door de telescoop, meteorietenles (ze hebben een echte meteoriet in Sonnenborgh!) en sterren kijken in het Planetarium… Een hele belevenis, erg leuk om te doen en heel leerzaam.
Na alle workshops kregen de leerlingen hun certificaat voor het behalen van het vak Sterrenkunde.  Volgende week gaan we naar house of Performance, ook weer op excursie! Tot dan allemaal!!