fbpx
020 – 280 17 00 EN

Steun onze Summer School!

14-06-2022

Geef nieuwkomerskinderen een zomer die zij niet zullen vergeten!

On Tour

Stichting IMC Weekendschool geeft aanvullend motivatie-gericht onderwijs in vier programma’s voor jongeren vanaf tien jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Bij ons programma voor nieuwkomerskinderen (IMC on Tour) krijgen kinderen uit taalklassen in de leeftijd van 9 tot 12 of internationale schakelklassen 12-20 jaar, elke week, buiten de reguliere schooltijden om, les van bevlogen professionals (vrijwilligers) die gepassioneerd vertellen over hun beroep en vakgebied. Met die lessen krijgen de nieuwkomerskinderen een bijzondere kennismaking met beroepsmogelijkheden én met de Nederlandse maatschappij. Zo willen we leerlingen extra bagage meegeven om zelfstandig en gemotiveerd deel te nemen aan het (basis)onderwijs, en zorgen we ervoor dat het talent en potentieel van deze jongeren tot bloei kan komen.

Summer School

Het gaat er om dat nieuwkomerskinderen niet stilstaan in hun ontwikkeling, zeker niet tijdens een heel cruciale leeftijd. De leerlingen hebben behoefte om zich te verbinden en ergens bij te horen, het hele jaar door. Naast de nieuwkomersklas is er vaak weinig aanbod van activiteiten. Vooral de zomervakantie is voor de kinderen een lange periode van verveling en stilstand in hun ontwikkeling. Daarom organiseren we op verschillende plekken in Nederland een Summer School. De leerlingen zitten niet de hele zomer thuis, maar hebben hier de mogelijkheden tot ontwikkeling op verschillende vlakken. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op cultuur, natuur, sport en spel.

Tijdens aankomende zomervakantie worden er op 9 locaties door het hele land activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden georganiseerd vanaf 11 juli tot 4 augustus 2022 en bestaan uit o.a. sport en spel, theaterworkshops, een klassiek concert en een bezoek aan de Parade.

 

Doneer nu