fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stichting IMC Weekendschool partner van OBA NEXT

06-04-2021

Wij zijn partner van een openbare innovatieve leerplek voor heel Amsterdam; OBA NEXT. Een openbare voorziening die met een breed aanbod van activiteiten kansengelijkheid stimuleert, door bij te dragen aan de talentontwikkeling en digitale vaardigheden van alle Amsterdammers.

Amsterdam krijgt er met OBA NEXT een nieuwe leer- en ontwikkelplek bij. Het wordt een openbare voorziening die met een breed aanbod van activiteiten kansengelijkheid stimuleert, door bij te dragen aan de talentontwikkeling en digitale vaardigheden van alle Amsterdammers. De Gemeente Amsterdam, OBA Amsterdam en een breed scala aan maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting IMC Weekendschool hebben de handen ineengeslagen om van deze bibliotheek nieuwe stijl een inspirerende plek te maken voor heel Amsterdam. Met deze openbare ontmoetingsplek ontwikkelt de Zuidas zich verder als diverse en levendige buurt.
Als stichting steunen wij dit initiatief. Een openbare ontmoetingsplek die inspireert en bijdraagt aan de talentontwikkeling van jongeren vormt een mooie aanvulling op ons verrijkende onderwijs. Zo kunnen in de toekomst onze Amsterdamse alumni van Stichting IMC Weekendschool hier terecht om anderen te ontmoeten en hun skills verder te ontwikkelen. ‘Amsterdammers moeten zich staande kunnen houden in een steeds verder digitaliserende samenleving. Nepnieuws, deepfakes, een overvloed aan online informatie: het zijn allemaal uitdagingen die een plek krijgen in OBA NEXT’, aldus Touria Meliani (wethouder Kunst en Cultuur)

Woensdag 7 april vergadert de raadscommissie Diversiteit en Democratisering van de gemeente Amsterdam hierover en wij hopen op een positief besluit.

Lees erover via deze link.

Andere maatschappelijke organisaties die zich de afgelopen twee jaar, naast Stichting IMC Weekendschool, hebben verbonden aan OBA NEXT zijn: debatorganisatie Argan, Stichting Studiezalen, Giving Back, TechConnect, Huis van de Journalistiek, VU, European Cultural Foundation en House of Skills.