fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stilstaan?

27-03-2013

Afgelopen zondag was voor alle jaargroepen een dag om eens stil te staan.
De eerstejaars deden dat om terug te kunnen kijken op het vak geneeskunde. De leerlingen bereidden presentaties voor over alles wat ze bij de lessen geneeskunde hadden geleerd. ’s Middags mochten de ouders komen. Van hun kinderen hoorden zij van alles over het beroep van arts, over je organen, over je hersenen, je hart en ook over de ziekte kanker. De leerlingen bleken ontzettend veel te hebben geleerd – en ook de ouders hebben het een en ander opgestoken! We hebben alle lessen van iedereen kleine donaties opgehaald, dat wordt geschonken aan de stichting Kika, zodat kinderen met kanker beter kunnen worden geholpen, want dat vinden wij belangrijk! Het was echt een superdag!

De tweedejaars hadden zondag hun eerste klassendag van het schooljaar en kregen dus voor de verandering les van hun eigen juffen Nassa en Samira. Samen stonden zij stil bij hun klas en alles wat ze nog willen leren in hun tijd op de weekendschool. De ochtend stond in het teken van een veilige klassenklimaat. Zo hebben de leerlingen in tweetallen nagedacht over verschillende conflictsituaties en wat zij in zo’n situatie het beste kunnen doen.
De middag ging over hun eigen ontwikkeling op de weekendschool. Iedereen, inclusief de juf, heeft een persoonlijk leerdoel voor zichzelf gesteld. Afgesproken is dat we elkaar zoveel mogelijk gaan helpen om onze doelen te behalen. Er is erg hard gewerkt, maar gelukkig was er ook tijd voor een lange, gezellige lunch met elkaar. Het was een mooie dag met een heel leergierige, gezellige, zorgzame en enthousiaste groep!

Voor de derdejaars zit het schooljaar er bijna op: nog drie zondagen en dan krijgen ze hun diploma. De hoogste tijd om eens terug te kijken op het schooljaar en stil te staan bij het derdejaarsproject “Dagje Uit”.
Eerst kregen de leerlingen les over presenteren van een commuinicatie-expert van RTL Nederland. Als oefening moesten ze presentaties houden over bijzondere onderwerpen als ‘waarop heeft een gans twee poten?” en “waarom is sneeuw koud?”. Een hele uitdaging, maar als je over zo’n onderwerp twee minuten kunt presenteren, kun je alles presenteren! Dat zagen we ’s middags, toen elk groepje van Dagje Uit een presentatie hield over hun vier excursies van dit schooljaar. Erg leuk om te horen waar alle groepjes geweest waren, hoe dat was en wat ze allemaal hadden geleerd. Ze deden het erg goed en de juffen waren trots op ze!

Aanstaande zondag is het pasen. De juffen en leerlingen gaan dan voor een keertje lekker uitslapen op zondag!
We zien elkaar weer op zondag 7 april.
Tot dan!