fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stormachtig tweede Ambassadeursweekend in Den Haag

24-02-2022

Ieder jaar is er een nieuwe groep ambassadeurs in opleiding, die tijdens drie trainingsweekenden leert hoe zij hun eigen verhaal kunnen presenteren en Stichting IMC Weekendschool het beste kunnen vertegenwoordigen. Afgelopen weekend vond het tweede trainingsweekend voor de nieuwe ambassadeurs plaats waarvoor zij, ondanks storm Eunice, fysiek in the Student Hotel Den Haag bij elkaar mochten komen. Een stormachtig weekend over storytelling, framing en de jaarlijkse ontmoeting met afgevaardigden van de Amerikaanse ambassade.

De ambassadeurs-in-opleiding werden op vrijdagmiddag ontvangen door een afvaardiging van het alumni-team en vier enthousiaste ambassadeurs die het hulpteam vormden voor dit weekend. Helaas lukte het niet alle alumni om op locatie te komen; Buse, Ria en Guru uit Amsterdam West en Naïsha en Shenaikah uit Tilburg konden door het gestaakte treinverkeer Den Haag niet meer bereiken.

Ontmoeting met Consul General Jennifer DeWitt-Walsh

Gelukkig vond de jaarlijkse ontmoeting met afgevaardigden van de Amerikaanse ambassade online plaats waardoor de thuisblijvende alumni makkelijk konden aanhaken. De virtuele ontmoeting met Consul General en Acting Deputy Chief of Mission Jennifer DeWitt Walsh was bijzonder. De ambassadeurs leerden een vrolijke en opgewekte vrouw kennen die hen enthousiast meenam in de functie van een diplomaat en vertegenwoordiger. Ashley Pritipalsingh en Shirley Jagroep mochten hun verhalen over doorzettingsvermogen en eerlijk tegen jezelf zijn aan haar presenteren waarna ze een prachtige speech gaf over jezelf ontdekken en natuurlijk over wat zij als consul general doet in het dagelijks leven. Ms. DeWitt-Walsh vertelde over haar reizen en de mensen die ze heeft kunnen redden, zoals de Amerikaanse nationaliteit teruggeven aan 2 Venezolaanse broers.

 

Improvisatie en verhalen vertellen

Zaterdag was de meest pittige dag van het weekend: van een verhalenestafette die van bizarre verhalen nog vreemdere verhalen maakte, tot nieuwe verhaalintro’s uitproberen. De trainingsdag werd verzorgd door de ervaren storytelling trainer Richard Roling. De trainingen duurden lang, maar waren heel nuttig en vooral ook heel leuk. Het een-op-een feedbackmoment en het delen van stukjes uit je eigen leven maakte de band tussen alle deelnemers ook weer een stukje sterker. Aan het einde van de dag kregen ze de kans om hun verhaal opnieuw te presenteren en konden ze weer genieten van ieders verhaal, zelfs die van de online deelnemers!

 

Ook tijd voor gezelligheid

Elke avond was er tijd voor spelletjes, snacks en gezelligheid.  Er werd veel gelachen tijdens de spelletjes en de ambassadeurs in spe bleven later op dan gepland. Want stond na het ontbijt van 8 uur de training over framing op het programma. Deze   ging over hoe je iets kan verwoorden om erachter te komen hoe men jouw verhaal ziet. Met filmpjes en voorbeelden was de presentatie heel goed te volgen en natuurlijk kregen we weer tijd om wat tweakjes aan te brengen in ons eigen verhaal. Door de aankomende nieuwe storm moest het programma worden ingekort. Met een vervroegde closing circle en een lunchpakket to go werd dit zeer geslaagde tweede ambassadeursweekend afgesloten.

 

 

Shirley Jagroep