fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stukje dichter bij je droombaan

16-01-2012

15 Januari 2012
Goed een gesprek voeren. Duidelijk praten. Kort maar krachtig zijn. De leerlingen van IMC Weekendschool Tilburg beleven een enerverende les tijdens de trainingsdag van Kooter Loopbaanbegeleiding en Coaching.

Annemieke Kooter en Jacqueline Visser maken de leerlingen wegwijs in de kunst van het solliciteren. Tijdens een rollenspel kunnen de leerlingen zich helemaal uitleven in de rol van directeur of juist van de sollicitant. Ze leren de do’s en dont’s van presenteren en krijgen inzicht in hun kwaliteiten en leren deze vertalen naar een sollicitatiegesprek. Een indrukwekkende zondag waar de leerlingen solliciteren als een belangrijk middel tussen school en een baan gaan zien. Onder begeleiding van de trainers vullen de leerlingen een CV in en leren ze hoe ze dit ‘visitekaartje’ met hun ervaringen en vaardigheden het beste kunnen presenteren.

Voor de leerlingen die al goed voor ogen hebben wat ze later willen worden een ideale training over hoe ze zich het beste kunnen profileren naar hun toekomstige werkgevers. Ook de leerlingen die nog twijfelen over hun toekomstige droombaan worden zich bewust van hun kwaliteiten en kunnen zo bedenken wat het beste bij ze past. De leerlingen oefenen ook een elevator pitch. Ze leren zichzelf kort en bondig – binnen een minuut – te presenteren. Voor alle leerlingen een persoonlijke en zinvolle les die ze weer een stukje dichter bij hun toekomstige droombaan heeft gebracht.

Dank aan Kooter Loopbaanbegeleiding en Coaching, begeleiding naar het juiste spoor. Meer informatie op: www.kooter.eu