fbpx
020 – 280 17 00 EN

Succesvol ondernemen

25-11-2014

25 november 2014
Van wie kun je nu beter leren verkopen dan van de bestuursvoorzitter van een succesvol bedrijf? Op zondag 2 november kregen leerlingen uit Utrecht de kans hun vragen te stellen aan gastdocent Dick Sluimers, CEO van pensioenbeheerder APG, partner van IMC Weekendschool.

Als onderdeel van het vak Ondernemen gaf Dick Sluimers een gastles verkooptechnieken, waarin hij de leerlingen mee nam in de wereld van presentatie, pitches en etiquette. Hoe maak je een goede eerste indruk? En hoe kan het dat je zelfs een paperclip kunt verkopen, als je het maar op de goede manier doet? Vol interesse luisterden de leerlingen naar de tips. De belangrijkste verkooptechniek bleek uiteindelijk eenvoudiger dan vooraf gedacht. “Mensen moeten je aardig vinden en het je gunnen!”

In eerdere lessen hadden de leerlingen al met hun groepjes bedacht welke producten of diensten ze wilden aanbieden en hun businessplannen geschreven. In aanloop naar de ondernemersmarkt werden de puntjes op de i gezet met de les verkooptechnieken en gingen de leerlingen aan de slag met reclameposten en flyers.

Op zondag 9 november was het zover: tijd om de tips in de praktijk te brengen. De ondernemersmarkt werd gehouden in woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht en de opbrengst ging naar de Make-A-Wish stichting. Het was een groot succes, mede dankzij onze verkooptalenten: “Mevrouw, wat hebt u een mooie rollator! Wilt u misschien een cupcake kopen?”

IMC Weekendschool APG