fbpx
020 – 280 17 00 EN

S(up)portend en lerend de Tilburgse Cultuur ontdekken

28-10-2013

Na een top beginzondag met het strijdlustige Levend Stratego in het Wandelbos, was het eerste vak voor de tweedejaars Sport, Cultuur & Leren. Gedurende dit vak ontdekten ze samen verschillende  stukjes van Tilburg.

De tweedejaars hadden met een sportieve start; ze waren te gast bij ijshockeyclub Destil Trappers. Glijden over het ijs, op goaltjes schieten met een echte ijshockeystick en verzamelen van handtekeningen van de echte Trappers, ze deden het allemaal. Het hoogtepunt was de wedstrijd Duitsland-Belgie, waar ze de stoere sport met eigen ogen konden meemaken. Of ze voor Belgie of Duitsland waren? De meningen waren verdeeld…

Een ander mooi stukje Tilburg was het Kinder Oogstfeest op het Pieter Vreedeplein. Midden in de stad leerden de tweedejaars lokaal voedsel kennen.  Tijdens de opening van het Oogstfeest werden de leerlingen van de weekendschool speciaal welkom geheten door de wethouder! Hierna  kropen de leerlingen in de huid van een kok en maakten verse groentensoep, die ze natuurlijk daarna zelf op mochten eten. Ook kalfjes knuffelen, zelf pizza maken en blind voedsel proeven waren activiteiten waar de tweedejaars met veel plezier aan meededen. Een leuke presentatie over het telen van tomaten en alle beestjes die hierbij komen kijken – en moeten worden bestreden- maakte de dag helemaal af.

Het bezoek aan Theaters Tilb urg was iets om nooit te vergeten. De tweedejaars kregen een rondleiding door de concertzaal en stonden op het podium in de schouwburg. Wie maakt dat nou mee? Een regisseur, die dezelfde middag een opera verzorgde, vertelde de leerlingen over zijn interessante beroep. Nu we toch in het centrum van Tilburg stonden, was het tijd om verscholen stukjes van de stad te ontdekken. Hoe doe je dit beter dan met een speurtocht? Fanatiek gingen de leerlingen in groepjes uiteen om zo veel mogelijk antwoorden te weten te komen. Wie dit lukte, kon door middel van de gegeven punten en bijbehorende letters de geheime zin ontdekken… Die luidde: Fijne herfstvakantie!