fbpx
020 – 280 17 00 EN

Taal en rekenen…. of toch niet?

19-06-2012

De vakken die de leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht afgelopen zondag kregen, klinken als doodgewone schoolvakken: de eerstejaars hadden wiskunde, de tweedejaars taal. Toch waren het echte weekendschoolvakken. Wiskunde voor de eerstejaars ging zondag vooral over ruimtelijk inzicht. Dat werd flink op de proef gesteld, maar de eerstejaars hebben het er fantastisch vanaf gebracht! Super trots zijn de juffen en gastdocenten! De leerlingen maakten opdrachten over verschillende aanzichten (zowel twee- als driedimensionaal) en veelvlakken. Ze bouwden huisjes van blokken en driehoeken en voetballen van polydron (plastic ‘puzzelstukken’). Het belangrijkste dat ze hebben geleerd is dat het helpt om eerst rustig na te denken over een opdracht. En dat je dan veel meer kunt dan je van tevoren had gedacht!
Het vak taal van de tweedejaars was eigenlijk taal en communicatie. De tweede les, afgelopen zondag, ging over verbale communicatie. In drie heel verschillende workshops leerden de tweedejaars meer over hun gehoor (hoe werkt dat? Hoe krijg je gehoorschade en hoe voorkom je dat?), over het beroep tolk en over Chinees. Ook deden ze oefeningen en spellen die met communicatie te maken hadden.
Het was een leuke les!

Aanstaande zondag is alweer de laatste weekendschooldag van het schooljaar…. tot dan!tweedejaars doen communicatie oefeninggroepje eerstejaars werkt aan veelvlakken