fbpx
020 – 280 17 00 EN

Team Amsterdam West wint Delta Lloyd Foundation Rekenwedstrijd

30-05-2016

Delta Lloyd Foundation organiseerde 25 mei voor de tweede keer de Grote Delta Lloyd – IMC Weekendschool Rekenwedstrijd.

Drie teams van IMC Weekendscholen uit Amsterdam Noord, West en Zuidoost namen het op de dertigste etage van de Mondriaantoren tegen elkaar op. Lang bleven de teams gelijk opgaan, totdat team West in de laatste ronde vernietigend toesloeg en voor de tweede keer de beker in de wacht sleepte.

Tijdens de eerste ronde stelden de teams zich voor aan de jury. Dat deden ze met grappige yells als ‘team West is the best.’ De teamleden van Zuidoost wensen in hun presentatie de andere teams succes. Die sportiviteit werd beloond, aldus de jury, en roept dit team uit tot winnaar van deze ronde. De meegekomen ouders, supporters van team West, knikten instemmend over dit rechtvaardige besluit.

IMG_3466

De tweede ronde was een multiplechoice-ronde over Operatie Olifant, een inzamelactie van Zapp http://www.zappyourplanet.nl/operatieolifant/ , om de Afrikaanse bosolifant te beschermen tegen ivoor-stropers.’ De teams gaan gelijk op. In de derde ronde krijgen de leerlingen vragen over persoonlijke geldzaken; hoeveel weken je een krantenwijk moet lopen om een iPhone 6 te kunnen kopen bijvoorbeeld. Na de derde ronde heeft West een lichte voorsprong.

IMG_3461

In de finaleronde voeren de teams onderling verhitte discussies. West loopt steeds verder uit en komt uiteindelijk met een flinke voorsprong over de finish. Zij krijgen de wisselbokaal en voor ieder teamlid is er een bioscoopbon. Alle spelers krijgen een medaille.

IMG_3515

Enthousiaste Freds (vrijwilligers van de Delta Lloyd Foundation) begeleidden de teams en verzorgden de voorbereiding en de jurering van de wedstrijd. Juryvoorzitter Rob vond het net als vorig jaar weer heel leuk om te doen. ‘De kinderen waren ook deze keer weer bloedfanatiek en genoten zichtbaar. Ik doe zeker weer mee volgend jaar!’

IMG_3546