fbpx
020 – 280 17 00 EN

Teammiddag 5 april | PR en Communicatie

Op 5 april is de tweede IMC Weekendschool teamdag van 2016. Het thema is PR en Communicatie: hoe werken we samen aan zichtbaarheid van de weekendschool?

De locatie is SRM, Marnixstraat 317, Amsterdam en de middag duurt van 13-1630h.

Er zijn op die dag drie workshops waaruit je kunt kiezen, hieronder kun je meer lezen. Zorg ervoor dat er bij elke workshop iemand van je vestiging is, dan kun je achteraf de informatie van alle drie de trainingen met je team delen.

 

Schrijf je in voor de workshops!

"*" geeft vereiste velden aan


Over de workshops

Workshop 1: Mediatraining

Door Koen van Tankeren, senior adviseur strategische- en crisiscommunicatie bij PBLQ

Tijdens deze training leer je via de basisprincipes van doelgerichte communicatie hoe je goed communiceert met de media. De training verloopt dialogisch –  we voeren een gezamenlijk gesprek over uitdagingen in communicatie en omgang met media, waarbij Koen van Tankeren vanuit zijn expertise stuurt, en uitleg geeft over de basics van goede doelgerichte communicatie.

De vragen die leven rondom media en communicatie binnen IMC Weekendschool zijn: “Hoe vertel ik het Weekendschoolverhaal goed als er op zondag een journalist met me meeloopt?” “Hoe kan ik er mee omgaan dat er wel eens wat fout kan gaan tijdens een lesdag, zoals een opstootje tussen kinderen, maar dat dan niet direct in de krant komt dat de kinderen vervelend zijn?” “Onze kinderen zijn niet kansarm of zielig, maar het zijn wel kinderen uit sociaal-economische achterstandswijken. Hoe vertel je dat verhaal goed en verantwoordelijk, zodat je recht doet aan de kracht van de kinderen, maar ook niet het beeld neerzet dat alles zo goed loopt dat we ‘klaar’ zijn en dat IMC Weekendschool geen hulp van buitenaf nodig heeft?” “Hoe oefen je invloed uit op wat er in de media over IMC Weekendschool verschijnt?” “mij is dit overkomen […], hoe had ik dat anders kunnen doen?” “Ik heb binnenkort een heel mooi vak, hoe genereer ik daar media-aandacht voor?”

 

Workshop 2: Schrijftraining

workshopsRenee Kelder, schrijver en trainer bij De Schrijvende Zusjes

Renee komt anderhalf uur schrijftraining geven – over het ontwikkelen van het verhaal dat jij wil vertellen over  IMC Weekendschool, en dat direct goed opschrijven. Zodat het verhaal stilistisch mooi is, met anekdotes en zinnen die de lezer in het verhaal trekken en maken dat ze door willen lezen en meer over IMC Weekendschool te weten willen komen. Het is een creatieve schrijftraining die de deelnemers prikkelt en vaardigheden aanleert. Renee werkt volgens principes van ervaringsgericht leren en dialoog aangaan, dus tijdens de training maken de deelnemers ook verbinding met elkaar en dat is precies wat we willen tijdens een teammiddag.

 

Workshop 3: Campagne

Robbert Timmermans (JC Tilburg)

Robbert Timmermans is naast JC in Tilburg ook een succesvol mediaman. Hij is – samen met zijn team – de drijvende kracht achter de succesvolle Rolmodellen-campagne. Robbert gaat een training geven over de principes van een goede campagne. Hoe kom je van een idee tot uitvoer? Wat is conceptueel denken? Wat willen mensen zien en horen? Welke obstakels kom je tegen bij het opzetten en uitvoeren van een campagne, en hoe overkom je die? Robbert legt de principes van reclame maken uit en daarna gaan we zelf aan de slag met het ontwerpen van een eigen campagne.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren