fbpx
020 – 280 17 00 EN

Techniek saai? Zeker niet!

28-03-2017

Leerlingen van OBS de Marke in Apeldoorn zijn met IMC Basis tijdens het vak Techniek op excursie geweest naar stadstheater Orpheus. Ze kregen een rondleiding, maar mochten we ook kijken wat er allemaal gebeurt aan de achterkant van het theater, daar waar je normaal nooit komt!

image2De leerlingen mocht alle hoeken van het theater bekijken en kregen uitleg over complexe systemen, bijvoorbeeld: Hoe een trekkenwand werkt (het deel van de techniek waar de belichting, gordijnen en decors aan hangen) en uiteraard moesten de leerlingen dit zelf ook even proberen!

image3Maar ook, hoe een geluidssysteem werkt. De leerlingen mochten zelf aan de geluidsknoppen draaien terwijl juf Liz een versie van ‘Let it Go’ van Frozen zong op het podium (iets wat de juf erg spannend vond). Hoort er allemaal bij, als je IMC Basis lessen krijgt, want: ervaren hoe iets werkt staat voorop, en natuurlijk zijn onze leerlingen vanmiddag dan ook allemaal geluidstechnici geweest.

image5Er moest gebruik gemaakt worden van de toneelbelichting door een flinke horror–scene na te spelen, waarbij niet alleen het technisch talent van onze kinderen hebben gezien, maar hun creativiteit en acteertalent werd aangesproken.

Al met al een leerzame, leuke middag waar we met een fijn gevoel op terug kijken. Hartelijk dank aan Theater Orpheus dat ze ons wilden ontvangen vandaag.