fbpx
020 – 280 17 00 EN

Tekeningen van leerlingen: dit wil ik later worden

09-11-2015

9 november 2015 – Klassendag eerstejaars Zuidoost

Na een spannende drie weken van wel of niet geselecteerd worden voor de weekendschool, een geslaagde, informatieve en gezellige ouderbijeenkomst met hoge opkomst op 11 oktober was het voor de kersverse eerstejaars van vestiging Amsterdam Zuidoost op 1 november eindelijk zo ver: hun eerste les in het AMC, de zogeheten ‘klassendag’. Deze dag staat altijd in het teken van elkaar beter leren kennen: kennismakingsspelletjes, elkaar interviewen, samen klassenafspraken maken en die meteen ook samen presenteren. Het ging zowel klas A als B gemakkelijk af. Met een open en geïnteresseerde houding naar elkaar toe, veel lol en als afsluiter een hilarische stoelendans was de sfeer optimaal.

Voor de broodnodige rust in zo’n drukke dag was het dan ook fijn dat ze even een opdracht voor zichzelf mochten doen: het tekenen van een zelfportret met hun favoriete beroep. We hebben een selectie gemaakt van de 10 leukste, grappigste en mooiste, hoewel ze dat natuurlijk allemaal waren! De zelfportretten zitten in een map en aan het eind van het jaar gaan we ze opnieuw bekijken om te zien of hun favoriete beroep nog steeds als een paal boven water staat, of dat ze door het eerste jaar weekendschool misschien wel op hele andere ideeën zijn gebracht!

(Klik op de tekening voor een grotere versie.)

kindertekening10_0-page1kindertekening9_0-page1kindertekening8_0-page1kindertekening7_0-page1kindertekening6_0-page1kindertekening5_0-page1kindertekening4_0-page1kindertekening3_0-page1kindertekening2_1-page1kindertekening1_0-page1