fbpx
020 – 280 17 00 EN

Tiende vestiging in Rotterdam-Zuid

30-05-2013

30 mei 2013
In het schooljaar 2013-2014 zal in Rotterdam-Zuid de tiende vestiging van IMC Weekendschool starten. Dit gebeurt in samenwerking met Rotterdam Vakmanstad (RVS) dat actief is op Zuid. Rotterdam-Zuid, bestaand uit de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, kent een stapeling van sociaaleconomische problemen. Bovendien heeft dit stadsdeel het zwakste deel van de woningmarkt van Nederland.

Goede redenen om er een weekendschool te vestigen, die zich richt op kinderen die dit aanvullende onderwijs het hardst nodig hebben. Leerlingen zullen worden geworven op scholen in de wijken Feyenoord, Bloemhof en Afrikaanderwijk: De Bloemhof, Agnesschool, Oranjeschool, De Sleutel, Nelson Mandela en Pantarijn. De lessen zullen plaatsvinden in VMBO-school De Wielslag in Hillevloetsluis (deelgemeente Feijenoord).

Financiële partners van de vestiging in Rotterdam-Zuid zijn Rotterdam Vakmanstad, Adessium Foundation, Cardano en de Nationale Postcode Loterij. Een aantal partners denkt na over samenwerking. De vestiging is nog op zoek naar contacten om de vakken mee vorm te gaan geven.    

Rotterdam telt nu twee vestigingen van IMC Weekendschool: naast die op Zuid is er één in Delfshaven.