fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature Jaarcoördinator Rotterdam Zuid (28 u pw)

14-09-2020

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar) en wil jij een lichting leerlingen op zondag begeleiden? Wij horen graag jouw verhaal!

Over Stichting IMC Weekendschool

Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Jouw toekomstige werkzaamheden als Jaarcoördinator bij IMC Weekendschool:

De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Je trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners.

 • Jij stuurt de lessen en leerlingen op zondag aan en beheerst het klassen- en leerklimaat
 • De lessen worden door jou georganiseerd, vormgegeven, uitgevoerd en geëvalueerd. Uiteraard ligt er al een curriculum klaar en hoef je niet alles zelf te bedenken. In de periode oktober tot maart komen de volgende vakken aan bod: Beeldende Kunst, Architectuur, Nederlandkunde en Voeding & Leefstijl
 • Jij werft en begeleidt de gastdocenten, klassendocenten, stagiaires en vrijwilligers
 • Je onderhoudt contact met leerlingen en ouders, ook buiten de zondag
 • Je maakt gebruik van het CRM-systeem en houdt deze database ook up to date
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging
 • Je werkt in gedeeld leiderschap en dit betekent dat jouw extra taken relatiebeheer en fondsenwerving zijn

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende baan met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Je werkt samen met je twee directe collega’s op de vestiging in Rotterdam Zuid, een vestiging met enorm veel potentie die kinderen uit de wijk meer kansen geeft. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. Stichting IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Dit is een tijdelijke vacature (26 oktober 2020 tot 1 maart 2021) omdat een collega met zwangerschapsverlof gaat. Wanneer jij enthousiast bent over het werken bij onze stichting, willen we te zijner tijd graag kijken of je in aanmerking komt voor een vaste aanstelling binnen één van onze programma’s. Voor de functie jaarcoördinator bij IMC Weekendschool in gedeeld leiderschap geldt een startsalaris van €2537,- bruto op basis van 40 uur. Je ontvangt een NS-businesscard voor zakelijke reizen en voor elke 3 gewerkte zondagen, bouw je een extra dag vakantie op.

Wie ben jij?

 • Jij bent een organisator (HBO/WO denkniveau) die goed kan communiceren met verschillende doelgroepen, zoals leerlingen, vrijwilligers, ouders en organisaties
 • Jij bent ondernemend, creatief en zelfstandig: jij weet de juiste gastdocenten te vinden voor jouw lessen of snel te schakelen als een les uitvalt (doordat de betreffende gastdocent getest moet worden op corona bijvoorbeeld)
 • Jij bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen, bij voorkeur heb je hier ook al ervaring mee
 • Je bent bereid om op zondagen te werken (behalve in schoolvakanties) en je woont bij voorkeur in Rotterdam
 • Je hebt een breed netwerk in Rotterdam en kunt dit inzetten voor jouw portefeuille fondsenwerving en relatiebeheer
 • En niet in de laatste plaats: je leert graag en bent gemotiveerd om het verschil te maken voor de kinderen in jouw klas!

Enthousiast geworden? Solliciteer!

Stuur jouw motivatie en CV voor 27 september naar sollicitatie@weekendschool.nl ter attentie van Mariëlle van Tilburg, P&O adviseur. Voor vragen kun je ook bij haar terecht via het e-mailadres.

Procedure:

 • Je eerste gesprek is met twee collega’s van de vestiging Rotterdam Zuid.
 • Vervolgens wordt er een observatie en assessment op een vestiging ingepland met een conceptbegeleider.
 • Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt het arbeidsvoorwaardengesprek met onze P&O adviseur.
 • Op 26 oktober start je en word je ingewerkt door de collega die met verlof gaat.