fbpx
020 – 280 17 00 EN

Trainingsweekend ambassadeursopleiding

11-01-2017

Mijn naam is Sonata Gogar en ik ben ambassadeur van de IMC Weekendschool (eerste lichting). Ik was heel actief tijdens de sollicitatieprocedure van de nieuwe lichting. Na alle leuke aanmeldingsvideo’s en sollicitatiegesprekken kon ik natuurlijk niet wachten iedereen te ontmoeten en mijn lichting weer te zien. Na vijf uur treinreizen en bussen finally back at the place were it all started: De Nijensteen!

Na een intensieve kennismakingsavond van de nieuwe lichting ambassadeurs en hereniging van de eerste lichting weer lekker vroeg aan de ontbijttafel.

Na het ontbijt was het tijd voor onze presentatietraining van Richard Roling. We begonnen verschillende korte oefeningen waarbij we onze improvisatie skills in de strijd moesten gooien. Daarna was het tijd voor de PowerPoint Karaoke. Een PowerPoint met een onderwerp waar je niks van afweet, maar wel ter plekke moet toelichten. Hierbij moesten wij onze fantasie op de vrije loop laten en in de huid van een zelfverzekerde presentator kruipen.

Ik ben iemand die mij presentaties goed voorbereid en veel oefent voor maximaal resultaat. Door deze training ben ik in gaan zien dat de manier waarop je er staat en overkomt op het publiek, meer invloed kan hebben dan de woorden die je zegt. Tot slot hebben wij de persoonlijke invulling van ons ambassadeurschap aan elkaar gepresenteerd.

Verder zijn er ook portretfoto’s geschoten voor speakerscorner op de website door Elsa Koppelman. Hou onze site zeker in de gaten voor het eindresultaat!

Op zondag hebben we feedback training gehad. Hoe geef je nou een goede feedback waar je echt resultaat mee bereikt? Dat hebben wij geleerd door middel van handige tips, het delen van ervaring en veel overleg. Na de lunch was het eindelijk zover. De persoonlijke verhalen van de nieuwe lichting!

Ik ben geïnspireerd door alle mooie verhalen. En ik heb ontzettend veel bewondering voor het feit dat ze daar allemaal stonden. Ik ben oprecht trots op onze ambassadeurs in opleiding.

En toen was het tijd om afscheid te nemen en onze treinen richting huis te nemen. Eenmaal thuis aangekomen kreeg ik een ontzettend leuk berichtje van Sarfaraz van de nieuwe lichting. Hij zei: ‘ Het was echt tof met jullie van de eerste lichting. Jullie lijken wel onze oudere broers en zussen.’

Welkom bij de familie!

groepsfoto-ambassadeurs

Hajar El Kahla

Wat een mooi weekend was t…

Afgelopen weekend heb ik mijn eerste trainingsweekend gehad voor de Ambassadeursopleiding. Allereerst vind ik het erg tof dat ik deze kans heb gekregen. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen op heel veel verschillende vlakken. We hadden een drukke planning maar dat mocht de pret niet drukken. Daarnaast heb ik nog nooit een groep zo snel heel hecht zien worden. We hebben een team met veel diversiteit maar toch allemaal hetzelfde doel. Jullie zijn allemaal, een voor een, erg bijzonder en ben heel trots op jullie. We hebben gehuild van het lachen, maar wat was het aan de andere kant toch ook heel intensief…

Bonnie, Ilja, Melle, John en alle andere, onwijs bedankt voor een weekend die we niet snel zullen vergeten. You guys are amazing. Ik heb super veel geleerd en kijk uit naar de komende weekenden. Ben heel benieuwd waar jullie ons dan in zullen trainen en wat voor mooie ontwikkelingen we dan mogen maken. (Trusting the process )

See you next weekend guysss!

 

Lecyca Curiel maakte een vlog van het weekend

 

En ook Melle Dotinga schreef een mooi stuk naar aanleiding van het weekend:
http://www.theausbilders.com/blog/jezelf-ontstijgen