fbpx
020 – 280 17 00 EN

Tweedejaars rondgeleid door directeur Boijmans

31-03-2015

Drie zondagen zijn de tweedejaars leerlingen ondergedompeld in de wereld van kunst in museum Boijmans van Beuningen. Naast de vaste tentoonstelling maakten zij in drie lessen kennis met tentoonstelling LaLaLa Human steps, met als thema ontmoeting. Door middel van een dans- en videoworkshop leerde de tweedejaars wat kunst is,  hoe zij zichzelf willen laten zien en wat zij belangrijk vinden in relaties met anderen.

Tijdens de laatste les kregen de tweedejaars les van een bijzondere gastdocent: Sjarel Ex, directeur van het Boijmans. Hij had tijd vrij gemaakt voor de leerlingen en nam hen mee langs zijn favoriete werken in de tentoonstelling.  Zij konden al hun vragen aan hem stellen, zoals “waarom heeft u alleen kunstwerken hangen waarover je moet nadenken?” en “iets is toch kunst als je je gevoel erbij hebt gebruikt?”

Nog lang niet uitgepraat, maar verrijkt met mooie ervaringen in de kunstwereld sloten de leerlingen het vak Beeldende Kunst af. Wij willen Boijmans van Beuningen en allen die deze gastlessen hebben mogelijk gemaakt dan ook bedanken!

Hieronder een sfeerimpressie in beeld: