fbpx
020 – 280 17 00 EN

Tweedejaars Rotterdam-Zuid maken wachten bij bus en tram een stuk vrolijker met eigen gemaakt werk!

20-07-2016

De leerlingen van jaar 2, inmiddels jaar 3, Rotterdam-Zuid presteerden afgelopen jaar iets wat voor een echte kunstenaar al best een enorme mijlpaal is; een eigen werk in de buitenruimte!

Hun eigengemaakte ABRI-posters hingen van 10-19 juni 2016 in bus- en tramhokjes in Charlois. In vier weken hebben ze hun eigen kunstwerk gemaakt tijdens het vak KUNST. Onder begeleiding van kunstenaars Paco Dalmau en Susanna Inglada maakten zij hun eigen creaties.

Piet de Jonge, directeur Charlois Speciaal: Wat zijn ze mooi! En wat zijn het er veel! En de reacties van het Charlois Speciaal publiek op de posters zijn overweldigend!

Piet de Jonge, directeur Charlois Speciaal
Wat zijn ze mooi! En wat zijn het er veel! En de reacties van het Charlois Speciaal publiek op de posters zijn overweldigend!

Theo Kocken, Sponsor Cardano; Fantastisch! wat een mooie kleuren en echte COBRA kunst maar dan voor iedereen toegankelijk en niet opgesloten in duistere musea. Daar mogen ze trots op zijn!!!!!

Theo Kocken, Sponsor Cardano
Fantastisch! wat een mooie kleuren en echte COBRA kunst maar dan voor iedereen toegankelijk en niet opgesloten in duistere musea. Daar mogen ze trots op zijn!!!!!

 

Moeder / tevens werkzaam op basisschool; ‘Mijn collega van groep 7 kwam naar mij toe om te vertellen dat hij de poster van mijn zoon had gezien op Maashaven; Het had veel indruk op hem gemaakt. Hij wilde ineens van alles over de weekendschool weten. Hij wil nu ook dat zijn leerlingen meer over de weekendschool te weten komen, zodat ze mee kunnen doen volgend jaar.

Moeder / tevens werkzaam op basisschool
‘Mijn collega van groep 7 kwam naar mij toe om te vertellen dat hij de poster van mijn zoon had gezien op Maashaven; Het had veel indruk op hem gemaakt. Hij wilde ineens van alles over de weekendschool weten. Hij wil nu ook dat zijn leerlingen meer over de weekendschool te weten komen, zodat ze mee kunnen doen volgend jaar.

Juf Kim, leerkracht van een basisschool Charlois, gebruiker lijn 2 Beste Charlois Speciaal, Ik zag jullie prachtige posters hangen bij de tramhaltes. Ik geef les op een school in Charlois en ik zou het heel leuk vinden om na de manifestatie met een of twee posterd mijn klaslokaal verder aan te kleden. Is het mogelijk om via jullie aan een paar posters te komen?

Juf Kim, leerkracht van een basisschool Charlois, gebruiker lijn 2
Beste Charlois Speciaal,
Ik zag jullie prachtige posters hangen bij de tramhaltes. Ik geef les op een school in Charlois en ik zou het heel leuk vinden om na de manifestatie met een of twee posterd mijn klaslokaal verder aan te kleden. Is het mogelijk om via jullie aan een paar posters te komen?

Tijdens het Charlois Speciaal kunstfestival werden de werken vertoond. Dit is gerealiseerd via financiële bijdragen van gebiedscommissie Charlois en Rotary Charlois. En met medewerking van Exterion Media, die ons een fikse korting gaf.

Op de laatste zondag maakten de leerlingen een feestelijke wandeling langs hun kunstwerken.