Typhoon en rapper Pjotr voor de klas

27-02-2019

Het gebeurt niet elke dag dat er bekende zanger/rappers in de klas komen.

Ondanks dat de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Flint al journalisten, dokters, sterrenkundige en advocaten voor de klas hebben gehad was de IMC Basis les podiumkunsten van deze week wel heel bijzonder. Ze hadden al theaterles en dansles gehad de afgelopen weken. “Maar Typhoon…” Aji zucht. Die naam kent ‘ie, natuurlijk. Die komt zo bij hem in de klas.

De leerlingen vroegen Typhoon en Pjotr het hemd van het lijf en bekeken de nieuwste videoclips. Daarna gingen ze zelf hard aan de slag om een eigen rap te maken met de tips van de pro. De voordrachten leverde een luid applaus op en trotse gezichten. Typhoon, Glenn de Randami vertelt over zijn vroegere stotteren. Dat hij liever doodging dan een paragraaf voor te lezen in de klas. En dat zijn woordenschat uiteindelijk hem gebracht heeft waar hij is. ,,Ik had voor elk woord tien anderen in mijn hoofd. Waar iemand anders een woord nodig heeft, had ik er tien nodig om er te komen. Maar ik kwam er wel, zonder te stotteren.”

Natuurlijk kon de middag wat Glenn betreft niet eindig zonder gezamenlijk muziek te maken en een foto en handtekening.

Bekijk via deze link een filmpje van de les en lees het artikel in De Stentor.