fbpx
020 – 280 17 00 EN

Uitnodigingsrondes nieuwe leerlingen

15-10-2013

De uitnodigingsrondes voor de nieuwe eerstejaars leerlingen zitten er bijna op! De voorlichting en de interviews met de leerlingen die graag willen en mogen komen, zijn afgerond.  Aan de Delfshavense basisscholen die wij jaarlijks bezoeken is dit jaar Montessorischool De Korf toegevoegd.

Zo’n kans krijg je maar een keer!

Veel leerlingen zijn heel enthousiast en uiteindelijk bleken er bijna 80 aanmeldingen voor 40 plaatsen te zijn! Het is niet makkelijk om te kiezen uit zoveel  gemotiveerde leerlingen. Het enthousiasme tijdens de interviews met hen spatte er regelmatig vanaf: ‘zo’n kans krijg je maar een keer!’, of ‘Juf, al word ik 80, dan nog kom ik iedere zondag naar de weekendschool! ‘ Wie de sprankeling in de ogen van deze leerlingen ziet, weet dat ze het menen!

Ook al moeten wij kinderen teleurstellen, hun kansen zijn nog niet helemaal verkeken. In de loop van het eerste jaar komen er altijd wel plekjes vrij, bijvoorbeeld door verhuizing van leerlingen. Dan bekijken wij de wachtlijst en verrassen we een aantal kinderen alsnog met het aanbod om te komen.