fbpx
020 – 280 17 00 EN

Urby Emanuelson gastdocent in Amsterdam Zuidoost 

13-02-2022

Op zondag 30 januari kwam voor een hoop leerlingen van de Weekendschool in Amsterdam-Zuidoost een ware droom uit. Niemand minder dan profvoetballer Urby Emanuelson kwam bij hen in de klas om te vertellen over zijn vak.  

Een paar weken eerder mochten de leerlingen brieven schrijven of een filmpje maken om hun droomgastdocent uit te nodigen. Veel van de kinderen wilden een echte voetballer ontmoeten, maar dat het zou lukken, dat hadden ze niet verwacht.  

Emanuelson: “Ik kom zelf uit de Bijlmer, ben opgegroeid in Strandvliet. Toen ik werd gevraagd, vond ik het een mooie kans om iets terug te geven aan mijn buurt.” Tijdens de les bleken de kinderen veel vragen te hebben die niet meteen over voetbal gingen, vertelt Emanuelson: “Wat voor auto rij je, woon je in een villa, wat verdien je? Dat soort vragen stelden ze, maar ik vind het belangrijk dat ze goed nadenken over waarom ze voetballer zouden willen worden. Daarom heb ik ze dat laten opschrijven, toen schreven ze gelukkig dat ze voetbal heel leuk vinden. Plezier moet je drijfveer zijn in je doen en laten.” 

Ook deelde Emanuelson dat het bereiken van je dromen heel hard werken is en dat je moet zorgen dat je je met de juiste mensen weet te omringen. Mensen die je steunen, je willen helpen met je droom. En dan nog is het vooral keihard werken. “Als je ergens in gelooft, moet je er vol voor gaan. Dus elke dag voetballen, investeren in jezelf, je best doen. Die mentaliteit is heel belangrijk.” 

Om de kinderen deze les extra in oren te knopen deed Emanuelson een toezegging: “Als ze dit jaar verder nog hun stinkende best doen met de vakken op de Weekendschool, dan zal ik ze een voetbaltraining geven. Ik weet hoeveel talent er rondloopt en als het mogelijk is, dan wil ik ze ook graag een zetje geven.”