fbpx
020 – 280 17 00 EN

Utrecht zoekt klassendocent

13-06-2019

Vacature: Klassendocent Utrecht (8 uur)

IMC Weekendschool Utrecht zoekt per 1 september 2019 een nieuwe klassendocent. Interesse in deze mooie uitdaging? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk voor maandag 8 juli naar rhani.berest@weekendschool.nl.

Iets voor jou?

Vind jij het leuk om op zondag les te geven aan gemotiveerde leerlingen van 10-14 jaar oud? Om samen met hen te ontdekken wat er in de toekomst allemaal mogelijk is? Ben jij in staat een veilige sfeer in een groep te creëren waarin elke leerling zich optimaal kan ontplooien? Moedig jij leerlingen graag aan vragen te stellen, nieuwe dingen te proberen en samen te werken? Wil jij je inzetten om hun horizon te verbreden en hun zelfvertrouwen te versterken?

Ben jij onze nieuwe klassendocent die zelfstandig en positief deze klas begeleidt t/m hun diploma? Heb jij onderwijservaring en zoek je een bijbaan voor in het weekend? Kom dan ons team versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool krijgen jongeren tussen 10 en 14 jaar (uit sociaaleconomische achterstandswijken) de kans om nu al meer te leren over later. Elke zondag krijgen leerlingen van IMC Weekendschool gastlessen en workshops van enthousiaste professionals over hun beroep. Leerlingen maken zo kennis met meer dan 15 vakgebieden als Journalistiek, Architectuur, Geneeskunde, Recht en Ondernemen. Tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden, talenten en hun zelfvertrouwen. Deze leerlingen kunnen daardoor beter kiezen voor een opleiding of beroep en staan gemotiveerder in het leven. Het lesprogramma duurt bijna drie jaar. Er zijn in totaal 10 vestigingen in Nederland.

Vestiging Utrecht

Als klassendocent maak je deel uit van het vestigingsteam Utrecht. De vestiging heeft in totaal drie jaargroepen; elke jaargroep heeft een jaarcoördinator en een of twee klassendocenten. Jij als klassendocent werkt dus op de zondag samen met een jaarcoördinator (en mede-docent) uit het team, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het lesprogramma. Aan alle medewerkers biedt IMC Weekendschool regelmatig intervisie en trainingen aan.
De lessen worden gegeven op het Trajectum College (Vader Rijndreef 5-7). Leerlingen komen van meer dan 10 verschillende basisscholen en geven zich vrijwillig op.

Functie-eisen

 • Je begrijpt het concept en de doelstellingen van IMC Weekendschool.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden of lesgeven van een groep leerlingen liefst met de leeftijdsgroep van 10-14 jaar.
 • Je kunt zelfstandig het lesprogramma uitvoeren en kan improviseren waar nodig.
 • Je bent communicatief sterk en hebt sterke pedagogische eigenschappen.
 • Je kunt vrijwilligers aansturen en instrueren.
 • Je bent alle leszondagen beschikbaar.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je werkt iedere zondag van 09:00 tot 17:00 (behalve tijdens de schoolvakanties).
 • Je bent op zondag de docent van maximaal 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
 • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
 • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
 • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
 • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
 • Je vult het leerlingvolgsysteem in.
 • Je bent aanwezig bij 3 teamtrainingen/intervisiebijeenkomsten die door het jaar heen worden georganiseerd.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk voor maandag 8 juli 2019 naar Rhani Berest: rhani.berest@weekendschool.nl.

De procedure zal bestaan uit een sollicitatiegesprek en een verplichte meeloopdag/lesopdracht. Houd hier alvast rekening mee.

Je start 1 september 2019 en ontvangt een contract voor de tijd t/m de diploma-uitreiking van de lichting waar je voor gaat werken. Je krijgt per gewerkte zondag €86,70 bruto betaald.

Kijk voor informatie op www.imcweekendschool.nl.