Utrecht zoekt klassendocent plus

01-05-2019

IMC Weekendschool Utrecht zoekt klassendocent plus voor 16uur betaald
Start per 1 september 2019

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners. Kom jij ons team versterken?

IMC Weekendschool Utrecht zoekt een klassendocent plus (16 uur betaald)!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk.

IMC Weekendschool Utrecht heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 20 leerlingen. Voor onze eerste jaargroep zijn we op zoek naar een nieuwe klassendocent met aanvullende werkzaamheden. Je bent in eerste instantie docent en je zorgt er voor dat de zondag goed verloopt. Daarnaast heb je een rol in de voorbereiding.

Per 1 september 2019 zijn we op zoek naar een klassendocent plus!

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Je stuurt de lessen aan op zondag
  • Je helpt mee met de voorbereidingen van de les op zondag
  • Je stuurt in een team van vrijwilligers en gastdocenten aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les
  • Je onderhoudt contact met leerlingen en ouders
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en neemt dit door met de andere klassendocent
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie
  • Je helpt mee met de werving van leerlingen voor jaargroep 1
  • Je evalueert de lessen en monitort de ontwikkeling van de leerlingen

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Een jaarcontract start 1 september 2019 met een maand proeftijd. Het salaris van deze functie is ingeschaald in functiegroep B, startend op € 2.022,- op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je hebt ervaring voor een groep en beschikt over sterke pedagogische en organisatorische eigenschappen. Je communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt gastdocenten, de andere klassendocent en begeleiders instrueren, aansturen en motiveren. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je improviseert waar nodig en raakt niet snel in paniek. Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen.

Je bent op donderdagen en alle leszondagen beschikbaar en werkt iedere zondag van 9.00 tot 16.30uur (behalve tijdens schoolvakanties).

Is dit jouw nieuwe bijbaan?
Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan voor 1 juni 2019 een motivatiebrief met jouw CV naar: Rhani Berest rhani.berest@weekendschool.nl

Procedure:

Ronde 1 Sollicitatiegesprekken:            18 en 20 juni

Ronde 2 Opdracht en meeloopdag:      Zondag 23 juni

Voor vragen kun je per mail of telefonisch terecht bij Rhani Berest. Bereikbaar van dinsdag t/m donderdag op rhani.berest@weekendschool.nl 06-15139340

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures