020 – 280 17 00 EN

Vacature: Conceptbegeleider

05-02-2019

Ben je iemand met hart voor onderwijsvernieuwing en werk je graag samen met een enthousiast, toegewijd en divers team? Breng jij het beste in mensen naar boven, en zoek je een werkgever waar je je volop kan ontwikkelen? Dan is deze vacature iets voor jou.

Context
Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren te steunen bij het verruimen van hun perspectieven, het versterken van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er tien IMC Weekendscholen in zeven steden; 21 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs, en tien IMC on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan honderd bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties heeft de organisatie een actief alumni-netwerk en centrale afdeling. Er werkt ca. 52 FTE bij IMC Weekendschool.

De functie
Flexibel t/m 0,6 FTE (24 uur)

Om het sterke concept van IMC Weekendschool te waarborgen, te verspreiden en vernieuwing aan te jagen, beschikt IMC Weekendschool over een uniek orgaan, het team Conceptbegeleiding. Het team Conceptbegeleiding is het interne expertisecentrum van IMC Weekendschool.

Conceptbegeleiding is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het weekendschoolonderwijs op alle vestigingen en werkt samen met de teams IMC Alumni, IMC On Tour en IMC Basis op ontwikkel- en kwaliteitsvraagstukken. Door het verzorgen van een inwerktraject, het doen van observaties en het geven van trainingen en coaching garandeert de afdeling Conceptbegeleiding de kwaliteit van het aangeboden onderwijs, de uniformiteit van de vestigingen op de hoofddoelstellingen, en de uit-wisseling van best practices. Daarnaast blijft het team Conceptbegeleiding op de hoogte van ont-wikkelingen op maatschappelijk- en onderwijsvlak en stelt op basis daarvan prioriteiten ten be-hoeve van opleiding en onderwijs. Op die manier blijft IMC Weekendschool scherp op mogelijkhe-den voor curriculumvernieuwing met vakken en onderwerpen die actueel en van belang zijn voor onze jongeren.

De Conceptbegeleider loopt voorop bij het uitdragen van het weekendschoolconcept en in het bewaken van de kwaliteit.

De afdeling Conceptbegeleiding heeft de volgende vijf hoofdtaken:
1. Het enthousiast aansturen, opleiden en begeleiden van medewerkers op pedagogisch, didactisch en conceptueel gebied.
2. Versterken en waarborgen van de kwaliteit en uniformiteit van de uitvoering van het weekendschoolconcept.
3. Het aanjagen van onderwijsvernieuwing o.a. door curriculumvernieuwing.
4. Faciliteren van, en sturen op, kennisdeling tussen de vestigingen.
5. Kwaliteitsverbetering van de organisatie.

Focus en taken
De afdeling Conceptbegeleiding is op zoek naar een derde Conceptbegeleider die pedagogisch sterk is, zorg kan dragen voor optimale kennisdeling tussen de vestigingen en een aanjager is van onderwijsvernieuwing. Wij zoeken een enthousiast en gedegen collega die graag anderen onder-steunt om het beste uit zichzelf te halen.

Functie-eisen
• Enthousiasme voor de weekendschool en haar doelgroep.
• Kennis en ervaring op het gebied van pedagogisch handelen, didactiek, veilig klassenkli-maat en klassenmanagement.
• Een onbevooroordeelde stijl van observeren.
• Aantoonbaar uitstekende coachingsvaardigheden.
• Aantoonbaar uitstekende schriftelijke vaardigheden.
• Vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
• Ervaring in het opzetten en aanbieden van trainingen.
• Ervaring op het gebied van fondsenwerving.

Salarisindicatie
Wij bieden een informele en gezellige werksfeer in een dynamische snelgroeiende organisatie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is ingeschaald in functiegroep D, startend bij € 3.102,- op basis van 40 uur.

Meer informatie over IMC Weekendschool vind je op www.imcweekendschool.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Dieuwertje de Graaff (dieuwertje.degraaff@weekendschool.nl, 06-11224950).

Reageren kan tot en met donderdag 28 februari, 12 uur, ter attentie van Dieuwertje de Graaff: sollicitatie@weekendschool.nl.