fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Controller (o,8 fte)

10-09-2019

Ben jij ambitieus en loop jij warm voor financiële administratie? Wil je verschil maken voor jongeren in Nederland en geef jij graag financieel advies aan directie en MT? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? Wellicht is deze functie dan iets voor jou! Bij Stichting IMC Weekendschool zijn wij opzoek naar een gedreven Controller. Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team met hart voor de doelgroep? Dan is deze functie echt iets voor jou. 

Context

Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er 10 IMC Weekendscholen, 34 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en 10 on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. De begroting beloopt 4,7 miljoen euro. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 175 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 76 FTE werkzaam.

De functie (0,8 FTE)

Een stevige financiële basis is cruciaal in het realiseren van onze ambities. De Controller verzorgt samen met de medewerkers op de financiële afdeling de boekhouding, maakt (interne en externe) rapportages en stelt de jaarrekening op. Hij / zij neemt het voortouw in de planning & control cyclus, zorgt voor de financiële managementrapportages en organiseert de jaarlijkse begrotingscyclus. Met het team analyseert en verbetert de Controller de administratieve processen. De Controller is gesprekspartner op het gebied van interne en externe verslaglegging en fiscale regelgeving. We zoeken een teamplayer die de opgedane expertise in wil zetten en het talent binnen de financiële afdeling optimaal benut. De Controller is onderdeel van de centrale weekendschool en werkt nauw samen met de directie, het Management Team en office management, de fondsenwervers en de eigen financiële afdeling. De Controller rapporteert aan de Directeur operationele zaken. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid en hopelijk heel veel plezier en voldoening. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Taken en verantwoordelijkheden

– Sleutelpersoon voor een goede begroting, zowel op korte als op langere termijn

– Het leveren van een bijdrage bij veranderprojecten

– Verantwoordelijkheid nemen voor de jaarrekening, alle rapportages, verschillenanalyses en een goede boekhouding

– Verantwoordelijkheid nemen en zorgdragen voor procesbeschrijvingen voorzien van de nodige checks and balances

– Het beheersen van risico’s

– Een pro-actieve houding, gevraagd en ongevraagd adviseren

Wat bied jij ons?

Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je ondersteunt en betrekt anderen in de directe omgeving bij het analyseren van vraagstukken en geeft hierin het goede voorbeeld. Je beargumenteert standpunten tactvol, op een heldere, krachtige wijze en speelt hierbij in op de standpunten van de ander. Je coördineert en stemt samengestelde activiteiten op elkaar af en ondersteunt en stimuleert anderen in de directe werkomgeving tot plannen en organiseren. Je stimuleert anderen door een voorbeeld te zijn op het gebied van oog hebben voor detail en de precieze afhandeling van zaken. Maakt dit bovendien mogelijk voor anderen door het bieden van de juiste middelen en tijd. Je bent zelfstandig, stressbestendig, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan de gehele weekendschool.

Specifiek vragen wij

– HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur een bedrijfseconomische achtergrond).

– Kennis van het vakgebied financiën en van de financieel administratieve inrichting van organisaties

– Kennis van planning- en control principes.

– Aantoonbare ervaring in het opstellen van jaarrekeningen, rekening houdend met richtlijn 650 voor goede doelen.

– Goed ontwikkelde competenties op het gebied van probleemanalyse, overtuigingskracht, visievorming, beleidsmatig denken en initiatief.

– De houding om zowel op uitvoerend, tactisch als strategisch niveau te werken.

– Teamspeler, klant- relatiegericht met een can do instelling.

– Vaardigheid in het opstellen en bespreken van periodieke rapportages voor ons MT, creëren van dashboards voor de teams zijn voor jou vanzelfsprekend.

– Goede Excel skills, affiniteit met ICT (kennis van AFAS is een pre).

– In staat om hoofd- en bijzaken te scheiden, weet prioriteiten te stellen en werkt gestructureerd.

Salarisindicatie

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. Het salaris valt binnen de range € 3.102 – € 3.642 op basis van 40 uur. Inschaling op basis van relevante werkervaring.

Herken je jezelf in dit profiel?

Solliciteer!

Stuur jouw sollicitatiebrief voorzien van CV vóór 29 september naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Marion Idema – Weijman.