fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Coördinator IMC Basis – De Glind (Barneveld) – (0,4 fte)

23-07-2020

 

IMC Basis zoekt per 15 september 2020 een nieuwe collega! We zijn op zoek naar bevlogen coördinator die enthousiast wordt van jongeren én meewerken aan de ontwikkeling van de betreffende locatie.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze locatie helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (groep 7 en 8 leerlingen) Wij horen graag jouw verhaal!

De vacature:

Wij zoeken een Coördinator IMC Basis Glind op basisschool J.H. Donnerschool (16 uur per week)

De Coördinator IMC Basis organiseert de werving, instructie en begeleiding van de gastdocenten, de voorbereiding en de uitvoer van de lessen op een basisschool. Hij/zij waarborgt de kwaliteit van het onderwijsprogramma volgens het concept van IMC Basis.

IMC Basis op de J.H. Donnerschool

Op de J.H. Donnerschool kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar onderwijs volgen. Deze vacature richt zich op groep 7 & 8. De leerlingen op deze school komen in het regulier onderwijs niet tot hun recht. Ze hebben een andere aanpak of omgeving nodig. De school laat alle leerlingen zo goed mogelijk tot ontwikkeling komen, door maximaal aan te sluiten bij hun sociaal-emotionele behoeften en onderwijsbehoeften. Er wordt gedacht in mogelijkheden en het maximale halen uit alle leerlingen. De J.H. Donnerschool biedt reguliere lesstof met speciale aandacht voor elke leerling.

Over IMC Basis

IMC Basis biedt een tweejarige opleiding 3 uur per week onder schooltijd aan jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. De leerlingen maken kennis met uiteenlopende vakken uit de wereld van techniek, cultuur, kunst, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In twee jaar tijd maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. IMC Basis heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten en vrijwilligers
 • Een goed opgebouwd dagprogramma met vakdoelen en lesdoelen opstellen
 • Gedegen voorbereiden met de gastdocenten
 • Aansturen van de lessen (over meerdere klassen)
 • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan het centrale IMC Basis team
 • Registreren van gastdocentgegevens in de centrale database
 • Op- en uitbouwen van een sponsor- en gastdocentennetwerk rondom de school
 • Het zichtbaar maken van (de impact van) IMC Basis in en buiten de school
 • Samenwerken met het centrale IMC Basisteam inzake bewaking en ontwikkeling van het concept.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Basis ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 15 september 2020 en een salaris startend op €2.563,- bruto op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je gelooft in het concept en hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent een organisatietalent (HBO/ academisch denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, leerkrachten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën, stelt je open op en komt bij voorkeur uit de regio/stad.

Voor deze vacature binnen het speciaal onderwijs hebben we nog een aantal aanvullende vaardigheden die wij van belang vinden. Je hebt sterk oplossend vermogen, kunt snel schakelen, je denkt in kansen/mogelijkheden en kunt tegen een stootje. Ervaring met het speciaal onderwijs is een pré.

Je woont (het liefst) in Barneveld en/of je hebt een netwerk in deze gemeente. En niet in de laatste plaats: je leert graag, bent een échte teamplayer en hebt de wil en moed om onze organisatie en de IMC Basis school naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 15 augustus 2020 naar sollicitatie@imcbasis.nl. Vermeld in je sollicitatie en e-mail duidelijk de naam van de vestiging waarop je solliciteert.

Voor vragen kun je terecht bij Stephan Raab bereikbaar op 06-27525225 (ma – do) of stuur een e-mail naar: sollicitatie@imcbasis.nl

Procedure:

 • Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 en week 35
 • Vervolgens krijg je een opdracht en een tweede gesprek met de directeur op de basisschool op vrijdag 28 augustus.
 • Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Naast deze vacature zijn er geregeld andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool; IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. Bekijk ze allemaal op www.imcbasis.nl/vacatures